Ekonomi

Dünya yazarı Alaatin Aktaş: Bu gazı kesme durumu sanki bizim ekonomimizi de fena etkileyecek, bu karar dönüp dolaşıp bizi de vuracak

"Zamlara ve kışın çıkacak faturaya değinmiyorum, o tümüyle ayrı"

08 Eylül 2022 08:19

Dünya gazetesi yazarı Alaattin Aktaş, Rusya'nın Avrupa'ya doğalgaz kesintisinin Türkiye'yi de etkileyeceğini belirterek, "Avrupa ülkeleri, başta da Almanya, vatandaşlarına kışın adeta göç etmelerini tavsiye etmeye başladı. En iyi adreslerden biri de Türkiye. Almanlar için onlar açısından adeta çerez parasına 22 günlük tatil turları düzenlendi bile. Türkiye’ye bu kış sezonunda önceki yıllardan çok daha fazla turist gelmesi bekleniyor. Sayı bir milyonu rahatlıkla aşacak gibi. Biz de bundan pek memnun oluyoruz; döviz gelecek, diye. Olmamız da doğal.

Dedim ya bizim fiyatı dışında gaz sıkıntımız yok; hele bir de turist gelecek, belki için için “İyi oldu” da diyoruzdur. Tamam, turiste tabii ki gelme diyecek değiliz de, bu gazı kesme durumu sanki bizim ekonomimizi de fena etkileyecek; bu karar dönüp dolaşıp bizi de vuracak." diye yazdı.

Rusya'nın enerji konusunda dünyanın en zengin ülkelerinden biri olduğuna vurgu yapan Aktaş, "Hele hele doğalgaz kesilince... Rusya Avrupa’ya olan gazı kesti. Zaten Avrupa buna hazırlık yapıyordu ama ne kadar hazırlıklı olunursa olunsun durum vahimdi. Gaz konusunda bizim sıkıntımız en azından şimdilik yok. Zamlara ve kışın çıkacak faturaya değinmiyorum, o tümüyle ayrı." ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...