Gündem

Dünya yazarı Aktaş'tan İsmail Kahraman'a: Cumhuriyetin en önemli makamına oturma şerefini elde et, sonra da bu ülkenin kurşun sıkmadan oluştuğunu söyle!

"Binlerce Türk askeri ortada bir savaş ve çatışma yoksa nasıl şehit düştü?"

30 Ağustos 2022 08:31

Dünya gazetesi yazarı Alaattin Aktaş, Eski Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın "Şehirlerin düşman işgalinden kurtuluşundan dolayı kutlama yapılmaz. Cihan Harbi bitti, müstevliler alacaklarının birkaç kat mislini aldı ve öyle gittiler, çekildiler. Kurşun sıkmadık ki" sözlerine köşesinde tepki gösterdi.

Aktaş "Bu toprakları Türkiye Cumhuriyeti yapabilmek için ter dökenler, can verenler sayesinde bu cumhuriyetin en önemli makamına oturma şerefini elde et, sonra da bu ülkenin kurşun sıkmadan neredeyse kendi kendine oluştuğunu söyle! Şehirlerin kurtuluşu kutlanır mıymış! Kölelikten kurtulunan tarihe niye bayram diyecekmişiz!" diyerek tepki gösterdi.

Aktaş ayrıca "Büyük taarruzda Türk ordusunun zayiat oranı yüzde 6.3 olarak hesaplanıyor. Çeşitli kaynaklara göre Yunan ordusunun zayiat oranı ise tam yüzde 65. Acaba Yunan ordusu bu zayiatı Türk ordusu kurşun bile sıkmadığı halde(!) ne oldu da verdi? Binlerce Türk askeri ortada bir savaş ve çatışma yoksa nasıl şehit düştü?" ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın

Eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman: Şehirlerin kurtuluş yıl dönümlerinin kutlanmasına karşıyım