Gündem

Dünya Hayvanları Koruma Günü'nden bir gün önce 3 köpek vurularak öldürüldü

Boğazından zincirle bağlanmış olan 2 Sivas Kangalı, kimliği belirlenemeyen şahıslarca öldürüldükten sonra çukura gömülmüş

03 Ekim 2019 21:09

Konya'nın Ilgın ilçesinde iki çoban köpeği, kent merkezinde ise bir köpek kimliği henüz tespit edilemeyen kişi yada kişiler tarafından silahla vurularak öldürdü.

Olay, Ilgın ilçesine bağlı Orhaniye Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre çiftlik sahibi Mehmet Kartal'a ait 2 adet Sivas Kangalı cinsi köpek, tüfekle vurulup, öldürüldükten sonra çukura gömüldü. Köpeklerini öldürülmüş halde bulunan Kartal, jandarmaya şikayette bulundu. Olayla ilgili olarak köpekleri öldürülen kişi, "İkisi de boğazından zincirle bağlıyken vurularak öldürülmüş. Benim için çok değerliydiler. Dünya Hayvanları Koruma Günü'nde böyle bir olayın yaşanması beni daha da üzdü. Durumu jandarmaya bildirdim. Şimdi yetkililerden bunu yapanların bulunmasını istiyorum” dedi.

Öte yandan kent merkezinde de bir sokak köpeği silahla vurularak öldürülmüş halde bulundu. 

"Onlar da can, unutmayalım" 

Mevlana Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği (HAYDOSEV) Başkanı Gonca Cansoy, 3 köpeğin gün içerisinde katledildiğini söyledi. Cansoy, "Maalesef böyle bir günde hayvanlar katledildi. Ilgın ilçesinde 2 köpek ve merkezde de bir köpek öldürüldü. Birçok yavru köpek annesiz kaldı. Biz bu hayvanları ne kadar korumaya çalışsak da birileri gelip bu hayvanlara zarar veriyor. Biz artık bunun bir son bulmasını istiyoruz. Onların da bir can olduğunu lütfen artık unutmayalım. Bunları yapanlar bir an önce bulunsun" dedi. (DHA)