Spor

Dünya futbol tarihinde bir ilk: Kupa finallerine İngiliz damgası

Dünya futbol tarihinde bir ilk; Kupa 1 ve Kupa 2'de final maçını oynayacak 4 takım da aynı ülkeden

10 Mayıs 2019 01:13

Dünyanın en prestijli kupalarından UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi finallerine 4 İngiliz takımı yükseldi. Böylelikle, Avrupa futbolu tarihinde Kupa 1 ve Kupa 2'de ilk kez final maçını oynayacak 4 takım da aynı ülkeden olacak.

NTVSpor'da yer alan habere göre; futbol kamuoyunun gündeminde hem Şampiyonlar Ligi hem de UEFA Avrupa Ligi'nde 4 İngiliz takımının finale yükselmesi var. Önce iki mucizevi yarı final rövanş karşılaşması sonucunda Şampiyonlar Ligi'nde Liverpool ile Tottenham'ın finale çıkmasının ardından son olarak da Valencia'yı eleyen Arsenal ve Frankfurt'u eleyen Chelsea, UEFA Avrupa Ligi'nde finale yükselme başarısı gösterdi.

Böylelikle, Avrupa futbolu tarihinde Kupa 1 ve Kupa 2'de ilk kez final maçını oynayacak 4 takım da aynı ülkeden olacak. Bu sezona kadar ise Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi'nde son 5 yılda 10 kupanın 9’unu İspanyol ekipleri kazanmıştı.

Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi'ni kazanacak olan İngiliz ekiplerinin UEFA Süper Kupa mücadelesi ise 14 Ağustos'ta Beşiktaş'ın sahası Vodafone Park'ta oynanacak.

TIKLAYINIZ- Avrupa Ligi finalinin adı belli oldu: Chelsea - Arsenal

TIKLAYINIZ- Aubameyang'ın 3 gol attı Arsenal finale yükseldi

TIKLAYINIZ- Tottenham son saniyede attı, Liverpool'un finaldeki rakibi oldu

TIKLAYINIZ- Liverpool 3-0'ın rövanşında, Barcelona'yı devirdi; finale yükseldi