Dünya Basınında Bugün

Dünya basını CHP'nin 'Düpedüz diktatörlük" tepkisini haber başlıklarına taşıdı

Onursal Adıgüzel'in açıklamaları yabancı basında geniş yer buldu

07 Mayıs 2019 10:46

CHP’nin Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel'in "AKP'ye karşı seçime girmek serbest ama kazanmak yasak. Millet iradesinin ayaklar altına alındığı, hukukun hiçe sayıldığı bu düzen ne demokratiktir ne de meşrudur. Bu düpedüz diktatörlüktür!" açıklaması dünya basının geniş yer buldu. 

Britanya gazetesi Daily Express'ten Bill McLoughlin, Türkiye'de muhalefetin seçim iptaline verdiği tepkilerle ilgili olarak hazırladığı haberin başlığına Adıgüzel'in "düpedüz diktatörlük" söylemini taşıdı. 

Dünyanın önde gelen haber ajanslarından Reuters da CHP genel başkan yardımcısının söylemlerini haberleştirip takipçileriyle paylaştı. Reuters aynı haberde YSK'nın Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'a "acı veren" sonuçları iptal etme kararı aldığını yazdı. 

Financial Times'ın seçim iptali kararının "Türk demokrasisinin durumu konusunda Erdoğan'a yönelik eleştirileri artıracağını" ifade ettiği haberde de "Bu düzen ne demokratiktir ne de meşrudur. Bu düpedüz diktatörlüktür!" ifadeleri yer aldı.

NPR, Euronews ve Daily Mail gibi yabancı basın organları da muhalefetin söylemlerine yer ayırdı.