Ekonomi

Dünya Bankası, iklim değişikliği için yaptığı harcamaları kanıtlayamamakla eleştiriliyor

Dabi, Dünya Bankası'nın iklim değişikliğiyle mücadele için yaptığı harcamaları yüksek göstermiş olabileceğini söyledi

03 Ekim 2022 15:07

Kâr amacı gütmeyen, İngiltere merkezli bir kuruluş olan Oxfam, Dünya Bankası'nın iklim değişikliğiyle mücadele etmek için harcamayı planladığı 17.2 milyar dolarlık bütçenin 7 milyar dolarını (yaklaşık yüzde 40'ını) iklim değişikliği için harcadığını kanıtlayamadığını öne sürdü.

Dünya Bankası Başkanı David Malpass'ın geçmişte iklim değişikliğini inkâr eden açıklamalarının ortaya çıkmasının ardından, Washington merkezli kurumla ilgili bir iddia ortaya atıldı. The Guardian'ın Oxfam'ın raporundan derlediği habere göre, Dünya Bankası'nın iklim değişikliği için ayırdığı bütçenin yüzde 40'ının gerçekten amacını uygun bir şekilde mi harcanıp harcanmadığı bağımsız denetimlerde kanıtlanamadı.

Oxfam'ın Uluslararası İklim Politikası Başkanı Nafkote Dabi, "En kötü senaryoda Dünya Bankası, iklim değişikliği için yaptığı harcamaları yüksek göstermiş olabilir" dedi.

1992-2000 yılları arasında ABD Başkanlığı yapan Bill Clinton'ın başkan yardımcılığı yapan ve iklim aktivistliğiyle tanınan Al Gore, geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamada iklim değişikliği karşıtı duruşu nedeniyle Malpass'ı istifaya davet etmişti.