Spor

Dükkanın ismini "Mauro Icardi Aşkın Olayım" koydu: Bizde Dzeko'lu dürüm yok, Zaha'lı Mertens'li ister misiniz?

"Icardi’yi de Galatasaray’ı da çok seviyorum. Icardi'yle görüşmeyi, onun imzalı formasını almayı çok istiyorum. Hayallerimden biri Icardi'yle tanışabilmek"

17 Şubat 2024 18:06

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde yer alan "Mauro Icardi Aşkın Olayım" kahvaltı salonu, geçen günlerde sosyal medyanın gündemine düştü. İş yerinin sahibi Murat Kaçar (45), bu ismi koymasının sebebini ve Icardi ismini koyduktan sonra yaşadıklarını anlattı. Fanatik Galatasaray taraftarı olan Kaçar, "Geçen gün İstanbul'dan biri aradı, 'Dzeko'lu dürüm var mı?' diye sordu. 'Bende Zaha'lı ve Mertens'li dürümler var, ister misiniz' dedim" ifadelerini kullandı.

Attığı goller, imajı, güler yüzü ve karizmasıyla Türkiye'nin gündeminden düşmeyen Galatasaray'ın fenomen yıldızı Mauro Icardi'ye duyulan sevgi, sınırları aşmaya devam ediyor. Okullarda tenefüslerde onun gol sevinciyle koşuşturan çocuklar, çocuğuna Icardi ismini koyan ailelere Icardi isminde kahvaltı salonu açılması da eklendi.

Diyarbakır Ergani ilçesinde kahvaltı salonu işleten Murat Kaçar, dükkanının ismini "Mauro Icardi Aşkın Olayım" koydu. Sosyal medyanın gündemine düşen dükkan, kısa sürede çok fazla beğeni ve paylaşım aldı. 

Fanatik Galatasaraylı olduğunu söyleyen Murat Kaçar, bu ismi koyma sebebini, yaşadığı komik anları, Galatasaray ve Icardi sevgisini T24'e anlattı. En büyük hayallerinden birinin Icardi'yle yüz yüze görüşebilmek ve onun imzalı formasına sahip olmak olduğunu aktaran Kaçar, şunları kaydetti:

Icardi ismini koyma sebebi

Bizim soyadımız Kaçar, burada hemen hemen 3-4 köyde böyle soyad olunca gelen müşteri "Sen falan köylü müsün?" diye soruyordu. Ben de gıcık oldum. Gittim eve yatağa uzandım düşündüm düşündüm, ben bu ismi nasıl değiştireyim diye. 'Kaçarlar Kahvaltı Salonu'ydu normalde. Fanatik Galatasaraylıyım, isimle ilgili o sıralarda Mauro Icardi sürekli gol atıyordu, biz de seviniyorduk. Onu çok sevdiğim için dükkanın adını da Icardi koymaya karar verdim. 

"Bizde Dzekolu dürüm yok, Zaha ve Mertensli var"

Sosyal medyada dükkanın ismi yayıldıktan sonra gelen tepkileri ve kahvaltı yapmaya gelenlerle arasında geçen diyalogları anlatan Kaçar, "Çocuklar bazen tepki gösteriyor. Fenerbahçeli olarak ben burda tost yemem yemek yemem diyor. Sabah adamın biri İstanbul’dan aradı, 'Dzeko’lu dürümünüz var mı' diye sordu. Ben de 'Bizde Zaha’lı ve Mertens’li dürümler var, ister misiniz?' dedim. Adam güldü, teşekkür ettim kapattım. Fotoğraf çektirmeye gelenler var, herkesin ilgisini çekti. Benim düşüncem Fenerli, Beşiktaşlı gelmesin değildi" dedi.

"Icardi'yle görüşmek, imzalı formasını almak istiyorum"

En büyük hayallerinden birinin Icardi ile tanışmak olduğunu söyleyen Kaçar, iöyle konuştu:

"Çocukluğumdan beri hiçbir maçı kaçırmadım. İstanbul’a da maçlara geliyoruz, son olarak geçen sezonki Fenerbahçe maçına gelmiştim. Yine gelmek istiyorum. Icardi’yi de Galatasaray’ı da çok seviyorum. Icardi'yle görüşmeyi, onun imzalı formasını almayı çok istiyorum. Hayallerimden biri Icardi'yle tanışabilmek."

"Evimi sarı-kırmızı yapmak istedim abim izin vermedi"

Yaşadığı binanın dışını sarı-kırmızıya boyamak istediğini ancak abisinin izin vermediğini belirten Kaçar, şunları kaydetti:

"Evin dışını sarı-kırmızı yapmak istedim ama abim izin vermedi. O kadar abartı olur dedi. Burası İstanbul gibi değil ufak bir yer. Bir şey yaptığın zaman dedikodu çok oluyor o yüzden karşı çıktı. Yoksa binayı sarı-kırmızıya boyayacaktım"

Hagi-Icardi kıyası

Hagi'li dönemi de yaşamış bir Galatasaraylı olan Murat Kaçar, iki futbolcuyu kıyaslarken futbol açısından Hagi'yi ön plana koydu. Kaçar, "Hagi’yle Icardi’yi kıyaslarsam futbol olarak Hagi ama etki olarak Icardi. Top ortalandığı zaman sadece onu düşünüyoruz, başkasını düşünmüyoruz. Bu ara biraz düşüşte ama o kadar olur" diye konuştu.