Gündem

Düğünde sarı-kırmızı-yeşil şal taktıkları için tutuklanan 10 kişi tahliye edildi

İstanbul Esenyurt’taki bir düğünde sarı, kırmızı ve yeşil şal taktıkları için aralarında damadın da bulunduğu 10 kişi 3 ay önce tutuklanmıştı

21 Eylül 2022 15:05

İstanbul Esenyurt’taki bir düğünde sarı, kırmızı ve yeşil şal taktıkları ve "yasadışı slogan attıkları" iddiasıyla 3 ay önce tutuklanan damat ve 9 kişi, ilk duruşmada tahliye edildi.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre, damat ve 9 kişinin yanı sıra şarkı söyleyen müzisyenlerle birlikte toplam 14 kişi hakkında "Örgüte üye olmak" ve "Örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla açılan davanın ilk duruşması 28'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Damat Mesut Karçık ile 9 kişi, tutuklu bulundukları Silivri 5 Nolu Cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya katıldı.

10 kişi savunmalarında, suçlamaları reddederek, tahliye talebinde bulundu.

Mahkeme, delillerin toplanmış olması ve tutuklu kaldıkları süreyi göz önünde bulundurarak, Aydın Kaplan, Burhan Topçu, Cahit Karçık, İbrahim Baran, İbrahim Kaplan, Mesut Karçık, Savaş Karçık, Şefik Karçık, Tahsin Karçık ve Umut Kaplan’ın tahliyesine karar verdi. Mahkeme, tutuksuz yargılanan müzisyenler hakkında daha önce verilen yurt dışına çıkma yasağının da kaldırılmasına hükmederek duruşmayı 19 Ocak 2023’e erteledi.

10 aydan 20 yıla kadar hapis cezası isteniyor

İstanbul’un Esenyurt ilçesinde 12 Haziran’da yapılan düğün nedeniyle 14 Haziran'da tutuklanan 14 kişi hakkındaki iddianamede Umut Kaplan, Mesut Karçık ve Tahsin Karçık hakkında “Örgüt üyesi olmak” ve “Örgüt propagandası yapmak”; Aydın Kaplan, Orhan Topcu, Cahit Karçık, Savaş Karçık, İbrahim Baran, İbrahim Kaplan, Kasım İdiz ile müzisyenler Senar Ok, Orhan İdiz, Celadet Döner ve Hakan İdiz hakkında ise “Örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla 10 aydan 20 yıla kadar hapis cezası isteniyor.