Gündem

Düğün takıları damadın mı, gelinin mi? Yargıtay'dan yeni karar

16 Mart 2024 11:21

Karı-koca arasında özellikle boşanma sürecinde uzlaşmazlıklara yol açan "Düğün takıları damadın mı, gelinin mi?" sorusuna yüksek yargı son noktayı koydu. Konuyla ilgili Yargıtay'ın yaptığı içtihat değişikliğine göre, bundan böyle damada takılanlar damadın, geline takılanlar ise gelinin olacak.

Detayları CNN TÜRK'e anlatan Avukat Selin Kırhan, "Düğünde takılanlar, artık sadece kadına ait olmayacak. Biliyorsunuz ki, 'kadına aittir' diye keskin bir karar vardı. Son olarak Yargıtay, içtihat değişikliğine gitti. Yargıtay diyor ki, geline takılan ziynetler gelinin, damada takılan ziynetler damadın. Tek bir kriter var. O da özgülenme kriteri. Bu da ne demek? Kadına özgü olan bilezik, küpe, kolye gibi takılar kadına ait olacak. Onun dışında damada para, altın vs. takıldıysa bunlar damadın olacak" dedi.

Video ve fotoğraflar incelenecek

Takıların kime takıldığının nasıl belirleneceğini de anlatan Avukat Selin Kırhan, "Özellikle düğün videoları, düğün fotoğraflarına bakılır. Buradan bir liste çıkarılır. Uzman kuyumcu, bilirkişi ile beraber raporlaması yapılır. Bu raporlamaya göre de kime ne takılmış, ona göre de ayırt edilir" diye konuştu.