Dünya

Dua Lipa, Katar Dünya Kupası'nda sahne almayacağını açıkladı: İnsan hakları durumu iyileşince heyecanla gelirim...

14 Kasım 2022 08:21

T24 Dış Haberler

Dua Lipa, Katar'ın ev sahipliğinde gerçekleşecek Dünya Kupası'nın açılış töreninde sahne alacağı iddialarını reddetti. 

Ailesi Kosovalı olan Londra doğumlu 27 yaşındaki pop yıldızı, sadece insan hakları durumunun iyileşmesi halinde ülkede sahne alacağını ifade etti. 

Katar'da göçmen işçilere yapılan kötü muamele, eşcinsel ilişkilerin yasa dışı olması ve insan hakları ihlalleri,  Orta Doğu ülkesinin Dünya Kupası'na ev sahipliği yapıyor olması konusunda tartışma yaratmıştı.

Dünya Kupası'nın açılış töreninde sahne alacağı konuşulmaya başladıktan sonra Instagram üzerinden açıklama yapan Lipa, "Böyle bir performansım olmayacak ve hiç orada sahne almak için de masaya oturmadım" dedi.

"İngiltere'yi uzaktan destekliyor olacağım" diyen Lipa, "İnsan hakları sözlerini yerine getirdiğinde ve Dünya Kupası'na ev sahipliği etme hakkı kazandığında Katar'a gitmek için heyecanlıyım" ifadelerini kullandı. 

20 Kasım'da Al Bayt Stadyumu'nda yapılacak törende şu ana kadar sadece BTS yıldızı  Jung Kook'un yer alacağı doğrulandı. ABD'li rapçi Diplo, DJ Calvin Harris ve Jamaikalı şarkıcı Sean Paul da turnuva süresince gerçekleşecek Fifa Fan Festival'de sahne alacak. 

Pazar günü Sir Rod Stewart da geçen sene Katar'da sahne almayı reddettiğini açıkladı.