Dünya

Dua Lipa, İsrail'in Gazze'de soykırım yaptığını yazdı

30 Mayıs 2024 09:47

T24 Dış Haberler

Pop yıldızı Dua Lipa, İsrail'in Gazze'deki saldırılarını kınadı ve ülkenin soykırım yaptığını söyledi.

88 milyon takipçili Instagram hesabından Artists4Ceasefire grubu tarafından hazırlanan bir görseli paylaşan Lipa, "Çocukları canlı canlı yakmak asla meşrulaştırılamaz. Tüm dünya İsrail'in soykırımını durdurmak için seferber oluyor. Lütfen Gazze'ye desteğinizi gösterin" yazdı. 

Pop dünyasında Filistin'e en açık desteği veren isimlerden olan Lipa, daha önce soykırım ifadesinin kullanmamıştı. 

Aralık ayında yaptığı bir paylaşımda Lipa, "Her geçen gün İsrail ve Filistin halkları için kalbim acıyor. İsrail'deki korkunç saldırılarda kaybedilen canlar için yas tutuyorum. Gazze'de yarısı çocuk 2.2 milyon ruh, hayal bile edemeyeceğimiz zorlukları yaşadıkça yas tutuyorum. Şimdilik bir ateşkese varılmasını umut ediyorum ve ortaya çıkan krizin durdurulması için hükümetlere çağrı yapıyorum. Dünya çapında bu yükü daha çok hisseden Filistinli ve Yahudilere sevgilerimi gönderiyorum" yazmıştı.

Lipa, Ocak ayında Rolling Stone dergisine verdiği söyleşide de, "Hamas'ın yaptıklarını desteklemiyorum... Hayatını kaybeden her İsrailli için ve 7 Ekim'de yaşananlar için çok üzülüyorum. Şu anda bakmamız gereken şey Gazze'de kaç kişinin hayatını kaybettiği, masum siviller ve kaybedilen hayatlar. Yaşanan insani kriz ve olması gereken insani ateşkes konusunda tavır alan ve sesini yükselten yeterli sayıda dünya lideri yok" demişti. 

2023'te başlayan savaştan önce 2020 yılında Lipa, İsrail ordusunu eleştiren ve Filistin için bağımsızlık çağrısı yapan bir Instagram paylaşımını tekrar paylaşmıştı.

Lipa, medyada ve sosyal medyada sıkça İsrail destekçileri tarafından hedef alınıyor.