Seçim 2023

DSP Genel Başkanı Aksakal: Bu seçimler soğan, sarımsak seçimi değil; vatan, toprak seçimi

21 Nisan 2023 21:31

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal, katıldığı mitingde, "Bu seçimler artık soğan, sarımsak seçimi değil. Bu seçimler vatan seçimi, toprak seçimi. Eğer toprak yoksa soğan ekeceğiniz, sarımsak ekeceğiniz bir karış meydan bir karış tarla bulamayacaksınız" dedi.

Aksakal, Gaziosmanpaşa Meydanı'nda gerçekleştirilen "Yüzyılın Dönüşümü Programı"na katıldı. Burada konuşan Aksakal, CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'alevi' açıklamasını eleştirdi. 

"Gençlere sesleniyor Kılıçdaoğlu. 'Ben diyor aleviyim'. Eğer siz aklına yüreğine inanç ve mezhep konusunda kötü tohumlar ekerseniz yarın bu ülkeyi Lübnan'a, Irak'a, Suriye'ye çevirirsiniz." ifadelerimi kullanan Aksakal, şunları söyledi:

"Bu seçimler vatan seçimi, toprak seçimi"

"Bu seçimler artık soğan, sarımsak seçimi değil. Bu seçimler vatan seçimi, toprak seçimi. Eğer toprak yoksa soğan ekeceğiniz, sarımsak ekeceğiniz bir karış meydan bir karış tarla bulamayacaksınız. 14 Mayıs bunun için önemli, DSP de bunun için Cumhur İttifakı'nın ve devletinin yanında yer aldı. Siyaset, ekonomi politikaları üzerine yürütülür, sosyal politikalar üzerine yürütülür, birbirimizi eleştirebiliriz, birbirimizle mücadele edebiliriz. Ama vatan, bayrak ve millet asla tartışılamaz. Bugün bunu bize yapmaya çalışıyorlar.

"Ben diyor aleviyim"

Bu işin başında ABD var dedik, ucunda taşeronu PKK ve HDP var. Yanında bu iş birlikçiler masanın etrafında toplanmışlar, dikkat edin daha tehlikeli bir sürece bizleri yöneltmeye çalışıyorlar. Ne diyor Sayın Kılıçdaroğlu, 'ben aleviyim' diyor. Sizin aleviliğinizi, sünniliğinizi, kürtlüğünüzü, türklüğünüzü soran var mı? Burada her inançtan insan var. Türkiye tek, vatan tek, bayrak tek. Bunun için çalışacağız. Bakın bu çok tehlikeli. Gençlere sesleniyor Kılıçdaoğlu. 'Ben diyor aleviyim'. Eğer siz aklına yüreğine inanç ve mezhep konusunda kötü tohumlar ekerseniz yarın bu ülkeyi Lübnan'a, Irak'a, Suriye'ye çevirirsiniz. Buna biz Demokratik Solcular olarak asla izin vermeyeceğiz. Bu bayrak inmez, bu vatan bölünmez bunu herkes bilsin."