Gündem

DSP'den Dodurga'daki seçimde 0 oy alan adaylarının başka partiye oy verdiği iddiasına açıklama

07 Temmuz 2022 10:15

DSP Seçim İşleri, Medya ve İletişim Başkanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ejder Onursal, geçen pazar günü Çankırı’ya bağlı Dodurga beldesinde yapılan belediye başkan seçiminin ardından, 0 oy alan DSP Dodurga Belediye Başkan adayları Namık Kaya’nın başka partiye oy attığı iddiasına ilişkin açıklama yaptı.

Söz konusu iddianın gerçeği yansıtmadığını belirten DSP’li Onursal, Kaya’nın Dodurga’da seçmen listesinde olmadığı için oy kullanamadığını belirtti, “Böyle bir söylem insaf sınırlarını zorlamaktadır” dedi.

Dodurga’da belediye başkanlığına aday olan Kaya’nın yıllarca partiye hizmet ettiğini, “o bölgenin insanı” olduğunu ifade eden DSP’li Onursal, “Demokratik Sol Parti olarak da seçimlere, herhangi bir seçmen taşımasına, ikametgâh değişikliğine gerek duymadan kendi imkanlarımızla şeffaf bir şekilde seçime katılınmıştır” dedi. DSP’nin adayı Kaya’ya yönelik 'başka partiye oy verdi' iddialarının gerçeği yansıtmadığını ifade eden Onursal açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Oysa seçim bölgesi defalarca ziyaret edilmiş, seçim meydanları, parti bayraklarımızla süslenmiştir. Genel Başkanımız bölgeyi ziyaret etmiş bölge halkıyla buluşmuştur. Belde’de bir meydan konuşması da yapılmış, Genel Başkanımız halka hitap etmiştir. Demokratik Sol Parti’nin yerelde ve genelde tarımda, ekonomide ve farklı konularda çözüm önerilerimizi paylaşmıştır. Belediye Başkan adayımız Sayın Namık Kaya da bölge sorunlarıyla ilgili çözüm önerilerini Dodurga halkıyla paylaşmıştır. Bir konu araştırılıp soruşturulmadan bilgi sahibi olmadan yapılan yorumlar ve haberler toplumun ‘özgür basın’ yapısına olan güvenini sarsacaktır.”

TIKLAYIN - Dodurga'da hiç oy alamayan DSP adayı Kaya konuştu: İlçe seçmeni değilim, yabancı gördükleri için başkası da oy vermedi