Gündem

DP lideri Uysal: Erdoğan, Abdülhamid Han’a benzeyeceğine Abdülhamid Han’ı kendine benzetiyor

22 Mayıs 2022 14:41

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e yönelik “Meral Hanım, sen kim, Abdülhamid'e dil uzatmak kim? Altılı masada üç tanesi var ki bunlar Sultan Abdülhamid'e hiç dil uzatmamıştı. Şimdi ne oldular” sözlerine yanıt verdi. 

Erdoğan, Akşener'in, “Bu, istibdat düzenine karşı başkaldırıdır. Buranın öznesi eğer Abdülhamid ise arkadaşlar öyle diyorsa bugünün öznesi Recep Tayyip Erdoğan'dır”  açıklamasına ilişkin olarak,  "Meral Hanım, sen kim, Abdülhamid'e dil uzatmak kim? Altılı masadan üç tanesi var ki bunlar Sultan Abdülhamid'e hiç dil uzatmamıştı. Şimdi ne oldular” dedi.

Erdoğan’a, Gültekin Uysal’dan yanıt geldi. Uysal, sosyal medya hesabında bugün yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:

“Hurafe, safsata ve menkıbeden ibaret bir tarih okuması olan AKP, tarihi bağlamından kopartarak, çarpıtarak siyasi rekabette de cephane olarak kullanıyor. Doğrudan Cumhuriyet ve Atatürk’e itirazlarını söyleyemedikleri dönemden başlayarak, Cumhuriyet ile Osmanlı’yı sanki birbirinin rakibiymiş gibi yarıştırma ve konumlandırma ihtiyacı duydular. Bugün de AKP, özellikle söyleyecek söz kalmayınca Abdülhamid Han üzerinden dini-milli-hamasi bir savunma ve taarruz hattı, söylemi oluşturuyor. Özellikle de Sayın Erdoğan ve şürekası… Bir milliyetçi aydınımızın tabiriyle Erdoğan, Abdülhamid Han’a benzeyeceğine Abdülhamid Han’ı kendine benzetiyor. Cumhuriyet tarihi boyunca Abdülhamid Han’ı ne savunanların ne şiddetle üzerinden eleştiri geliştirenlerin doğru bir değerlendirme yaptığı düşüncesinde değilim.” (ANKA)