Dünya

Dorian Kasırgası'nda ölü sayısı 20'ye yükseldi: Bahamalar'da yıkıma sebep olan harikan ABD'ye ilerliyor

05 Eylül 2019 08:32

T24 Dış haberler

Bahamlar'da büyük yıkıma sebep olan Dorian Kasırgası dün kuzeye doğru yol almaya devam etti. Yetkililer Bahamalar'da ölü sayısının 20'ye yükseldiğini açıkladı. 

Bahamlar'da arama kurtarma ekipleri çalışmalarına devam ediyor. Tarihinin en sert kasırgası tarafından vurulan Bahamalarda birçok ev yok oldu ve mahalleler su altında kaldı. Başbakan Hubert Minnis ölü sayısının 7'den 20'ye çıktığını açıkladıktan sonra, "Bu sayının daha da yükselmesini bekliyoruz" dedi.

CNN muhabir Patrick Oppmann, Grand Bahama'daki havalimanının "yok olduğunu" ifade etti. Oppmann, havalimanının duvarlarının yıkıldığını ve pistin enkaz ile dolu olduğunu ifade etti. Havalimanındaki hasar, acil yardım ihtiyacı olan Bahamalıların dışarı taşınmasının zorlaştığı anlamına geliyor. 

Güç kaybetse de hâlâ büyük hasar verme potansiyeline sahip olan kasırga ABD'ye doğru yönelirken, Güney Carolina eyaleti 30 yıldır gördüğü en büyük sel için hazırlık yapıyor. Kasırganın ABD'de en sert biçimde Güney Carolina'yı vurması beklenirken, Florida'nın doğusu ve Kuzey Carolina da tehlike altında. Bu eyaletlerin bir çok bölgesinde insanların evlerini terk etmesi emredildi.

Charleston Belediye Başkanı John Tecklenburg dün yaptığı açıklamalarda, "Buranın bir hayalet şehir olmasını istiyorum" dedi ve 36 saat boyunca herkesin evini terk edip güvenli bölgelere gitmesini söyledi.