Gündem

"Dönüşümde Gelecek Var": Eski ofis mobilyaları, depremzede öğrencilerin okullarına gidiyor

Renovasyon sürecindeki Akbank Genel Müdürlük binasında işlevini tamamlayan mobilyalar, ileri dönüşüm ile yeni bir form ve kullanım alanı kazanarak deprem bölgesindeki okullara ulaştırılıyor

04 Haziran 2024 08:30

T24 Haber Merkezi

Akbank'ın hayata geçirdiği "Dönüşümde Gelecek Var" projesi ile kullanım süresini tamamlayan ofis mobilyalarının dönüşümü sağlanarak, deprem bölgesindeki okulların mobilya ihtiyaçları karşılanıyor. 

Proje kapsamında İskenderun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde bir ileri dönüşüm atölyesi kuran Akbank, öğretmenlerinin liderliğinde lise öğrencileri ile sürdürülebilir mobilya üretimi yapıyor. Bu atölyede sınıf, oyun odası ve kütüphane kullanımı için ileri dönüştürülen mobilyalar, deprem bölgesinde çeşitli okulların mobilyalarının yenilenmesini ve eksik ihtiyaçların karşılanmasını sağlıyor. 

Atölyede, dönüşümlü olarak 35 öğrenci çalışıyor 

Hatay'da bir grup gazeteciyle bir araya gelen ve düzenlediği basın toplantısında bu projeye ilişkin bilgi veren Akbank Marka ve İletişim Başkanı Beril Alakoç, "Meslek lisesinde oluşturulan atölyede, öğretmenleri liderliğinde öğrencilere sürdürülebilir mobilya dersleri veriliyor. Hem pratikte hem de teknikte eğitimler devam ediyor. Öğrenciler de hem iş yapmayı öğreniyorlar hem de gönüllülük ve girişimcilik konusunda tecrübe kazanıyorlar” dedi.  

"304 okula 4 bin 200 mobilya sağlandı"

Alakoç'un aktardığına göre ölçeği ve kapsamı ile Türkiye ve Avrupa'nın en büyük ileri dönüşüm projelerinden olan "Dönüşümde Gelecek Var" projesi ile bugüne dek 6 Şubat depremlerinden etkilenen bölgedeki 304 okula, lise öğrencilerinin ileri dönüşümle ürettiği 4 bin 200 parça eşya kazandırıldı.

Projenin, Akbank’ın insan odaklı sürdürülebilirlik stratejisinin bir yansıması olduğunu belirten Alakoç; şunları kaydetti:

"Dönüşümde Gelecek Var projemiz ile ofislerimizde görevini tamamlamış bir masa, öğrencilerin kitaplarını taşıyan bir dolaba veya yaratıcılıklarını sergiledikleri bir etkinlik masasına dönüşüyor. Üretim sürecinde İskenderun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ndeki öğrencilere ileri dönüşüm tekniği ve becerileri kazandırırken yine deprem bölgesindeki yüz binlerce çocuğumuzun da eğitime başlangıç deneyimlerini kolaylaştırıyor ve zenginleştiriyoruz. 6 Şubat 2023 tarihinden bu yana bölge için eğitimden finansal sağlığa pek çok farklı alanda yürüttüğümüz çalışmaları Dönüşümde Gelecek Var ile güçlendirmiş olduk. Proje sonunda deprem bölgesinde ihtiyaç sahibi toplam 650 okula 10 bine yakın mobilya dağıtmayı hedefliyoruz." 

"Hem çevresel hem ekonomik katkısı var" 

Alakoç, projenin hem çevresel hem ekonomik katkısı olduğunun altını çizerek, "Bu projeyle şimdiye kadar 486 varil petrol kullanımı ve 3,5 milyon litre su tüketimi önlenirken 209 ton karbondioksit salınımının önüne geçildi" bilgisini paylaştı.