Gündem

Döneri beğenmediği için hesabı ödemeyen Yusufeli Kaymakamı önce "Kumpas" sonra "Ödeyecektim" dedi

09 Kasım 2023 18:53

Yusufeli Kaymakamı Hacı Kerim Meral'in gittiği lokantada yemeği beğenmeyerek para ödememesi gündeme olmuştu. Meral önce “Kumpas kurmuşlar” sonra “Hesabı ödeyecektim” dedi. Lokanta sahibi Ferhat Kodat ise “Haberler çıkınca gelip özür diledi, kabul etmiyorum” açıklamasını yaptı. 

10 Haber'den Ersin Eroğlu'nun haberine göre; Artvin’in ilçesi Yusufeli’nin Kaymakamı Hacı Kerim Meral yediği restoranda döneri beğenmeyince hesabı ödemeden mekanı terk etmişti. Meral olayın medyaya yansıması üzerine önce “kumpas” dedi, sonra da borcunu ödeyeceğini açıkladı.

Yusufeli Kaymakamı Meral 6 Kasım pazartesi günü öğle saatlerinde iki misafiriyle ilçedeki bir restorana gitti. Misafirleriyle birlikte döner yiyen, ardından tatlı da yiyip çaylarını içerek kasaya yönelen Kaymakam Meral, diğer müşterilerin yanında sesli bir şekilde işletme sahibi Ferhat Kodat’a döneri, pilavı, sütlacı beğenmediğini söyleyip para hesabı ödemeden işletmeden ayrıldı. O anlar iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.

İşletme sahibi Ferhat Kodat’ın durumu duyurmasıyla olay gündeme oturdu. Kodat şunları söylüyordu:

“Kısa süre önce yeni ilçemize taşındık. Zaten zor bir süreç geçiriyoruz. Kaymakamımızın davranışı bizi üzmüştür. Hesabı ödemesin, canı sağolsun, fakat müşterilerimizin yanında bizi rencide etmesi beni ve çalışan arkadaşlarımızı üzmüştür.”

Kaymakam Meral önce “Olay tamamen çarpıtma, kumpas kurmuşlar” dedi, sonra da “Korumalarımı gönderip hesabı ödeyecektim” diye konuştu.

Lokanta sahibi Kodat ise olayın basına yansımasının ardından Meral’in kendisinden özür dilediğini belirterek “Eşim ve 35-40 müşterimin yanında bana bağıran kişinin özrünü kabul etmiyorum” dedi.

"Aklımda akşam ya da yarın korumaları gönderip hesabı vermek vardı"

Hacı Kerim Meral İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin geleceğini söyleyerek şöyle sürdürdü:

“Olay tamamen çarpıtma. Kumpas kurmuşlar. Biz o lokantada defalarca yemek yedik. Esnafla hep iç içeyim. 29 Ekim’de bayrak da vermiştik. Benim yanımda cüzdanım yoktu. Beni yemeğe davet etmişti zaten iki arkadaş. Gülerek konuşuyorum videoda farkındaysanız. Lokanta sahibine ‘Etiniz çok lezzetli ancak geçen gün daha güzeldi, bu biraz sert olmuş’ dedim. Arkadaşlar hesabı ödeyeceklerdi. O da Kaymakam bey canınız sağ olsun dedi. ‘Onlardan hesabı alma’ dedim. Benim de aklımda akşam ya da yarın korumaları gönderip hesabı vermek vardı. Haberlerden sonra lokanta sahibiyle konuştum. Kaymakam Bey ben sizin samimiyetinize inanıyorum, yanlış anlamışım dedi. Hakkımda soruşturma başlatıldı. Müfettişler bugün gelecekler.”

"Bir insanın onuruyla böyle oynanmaz"

Kaymakam Meral’in ardından ulaştığımız lokanta sahibi Ferhat Kodat ise eşi ve müşterilerinin ortasında kendisine bağırıldığını belirterek “Geldiler yemeklerini yediler. Dükkanda 35-40 kişi varken ‘Beğenmedim rezil bir yemek, hesap da ödemiyorum’ dedi. Ben de ‘Beğenilmeyen yemeğin parasını almam’ dedim. Yanındakiler hesap ödemeye kalktı. ‘Ödemeyeceksiniz’ dedi. Kaymakam Bey haberler medyaya düştükten sonra geldi, özrünü diledi. Ben de ‘Eşim ve 35-40 kişinin yanında bana bağıran kişinin özrünü kabul etmiyorum’ dedim. ‘Hakkını helal et’ dedi. Hakkımı helal ettim. İki gündür yüksek dozlu sakinleştirici alıyorum. Ömrüm boyunca böyle bir şey yaşamadım. Bir insanın onuruyla böyle oynanmaz. Yemeklerini de yemiş bitirmişler. Ben kötü bir esnaf değilim. Ayakkabı boyacılığından buralara geldim. Yusufeli beni bilir. Dava açmadım kendisine, sakinleşip öyle karar vereceğim. Kaymakam Bey için de üzülüyorum. Durum bundan ibarettir” diye konuştu.

Soruşturma açılmıştı 

İçişleri Bakanlığı yaşananlara ilişkin sosyal medyadan yapılan tepki paylaşımları üzerine harekete geçerek soruşturma başlatmıştı. Artvin Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada “Bugün medyada yer alan konu ile ilgili Yusufeli Kaymakamı Hacı Kerim Meral hakkında İçişleri Bakanlığımızca müfettiş görevlendirilerek soruşturma başlatıldı” denmişti.