Gündem

Domaniç’te 13 köpek öldürülerek sulama havuzuna atılmıştı: Soruşturma sürüyor

21 Ağustos 2024 12:28

Kütahya’nın Domaniç ilçesindeki 13 köpek öldürülerek bir dağ evinin sulama havuzuna atıldı. 13 köpek, yapılan incelemenin ardından gömüldü. Öldürülen köpeklerle ilgili soruşturma sürerken Domaniç Belediye Başkanı Engin Uysal, “Bize ve ilçemize bu kötülüğü yapanlarda yargıda hesap verecek” dedi.

Meclis komisyonundan AKP ve MHP'nin oylarıyla geçirilen ve kısa süre önce yürürlüğe giren katliam yasasının ardından kentlerde hayvanlara eziyet ve cinayet haberleri peş peşe geliyor.

Belediyeden 8 milyonluk ‘biyosidal’ ihalesi: Niğde’deki köpekler zehirlenerek mi ‘uyutuldu’, veteriner hekimler ne diyor?

Kütahya'nın Domaniç ilçesindeki bir dağ evinin sulama havuzunda ölü bulunan 13 köpek, yapılan incelemenin ardından gömüldü.

Öldürülen köpeklerle ilgili soruşturma sürerken, Domaniç Belediye Başkanı Engin Uysal, “Bize ve ilçemize bu kötülüğü yapanlarda yargıda hesap verecek” dedi. Köpeklerden birinin sahibi olan Ali Akkoç ise “Çok üzgünüm ve yaralıyım. Adeta evladımı kaybetmiş gibi hissediyorum” ifadelerini kullandı.

Avukatlar ve veterinerler, Niğde’deki hayvan mezarlığında: “Köpeklere ait kemik parçaları var, deliller yok olmadan savcılar keşif yapmalı!”

Niğde Belediyesi’nin barınağında 'uyutulan' köpeklerin topluca gömüldüğü görüntülendi, avukatlar suç duyurusunda bulundu

Domaniç ilçesinde bir grup avcı, kaybolan bir av köpeğini bulmak için önceki gün bölgede arama yaptı. Bu sırada avcılardan biri dağ evinin sulama havuzunda ölü köpekler olduğunu gördü. İhbarla bölgeye Kütahya Jandarma Çevre Doğa ve Hayvanları Koruma Timi (HAYDİ), İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Domaniç İlçe Jandarma Komutanlığı, Domaniç Belediyesi ile Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Müdürlüğü ekipleri sevk edildi.

Yapılan incelemede sulama havuzu içinde bulunan 2’si sahipli, 13 köpeğin öldürüldüğü tespit edildi.

Savcılık ve jandarma ekiplerinin incelemesinin ardından ölü bulunan köpekler iş makinesiyle havuzdan çıkarıldı.

Ölümlerine ilişkin yapılan araştırmanın ardından köpekler belediye ekipleri tarafından gömülürken, olaya ilişkin soruşturma sürüyor.

Domaniç Belediye Başkanı Engin Uysal, öldürülen köpeklerin ardından belediye olarak kendilerinin de harekete geçtiğini söyledi. 13 köpeğin öldürülmesinin vahşet olduğunu kaydeden Uysal, “Bu olay çok üzücü bir olaydır, vahşettir. Domaniç’in adının böyle anılmasını asla istemezdik. Olayın peşini asla bırakmayacağız. Suçluların ortaya çıkması için her türlü başvuruyu, her türlü araştırmayı yapacağız. Domaniç Belediyesi’nin bu olayla en ufak bir bağlantısı yoktur. Belediyeye ve Domaniç’e iftira atanların da takipçisi olacağız ve haklarında yasal işlem başlatacağız. Çok üzücü insanlık dışı bir olay bu” dedi.