Ekonomi

Dolar yönünü aşağı çevirdi

Dolar, Albayrak'ın Davos'taki mesajları sonrasında 5.30 liranın altına indi

24 Ocak 2019 08:14

Dolar/TL, dün Hazine Ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın Davos'taki mesajları sonrasında 5.30 liranın altına indi. Merkez Bankası da Albayrak'ın açıklamalarını Para Politikası Kurulu (PPK) özetlerindeki enflasyon belirgin bir şekilde inene dek faiz indirimi yapılmayacağına dair mesajıyla güçlendirdi. 23 Ocak sabahı dolar kuru 5.29 ile güne başladı.

 

 

Dolar kuru 5.35'li seviyelerde başlayan haftada gün içerisindeki iniş çıkışlı grafiğine rağmen kapanışta istikrarlı seyrini korurken, dünkü gelişmelerle Ocak ayının başından bu yana ilk kez 5.30 altını gördü.

Euro da 6.04 liradan el değiştiriyor.

 

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, dünkü söyleşisinde 2019 için belirlenen yüzde 2.3 büyüme hedefinin ulaşılabilir olduğunu, tepe noktasının görüldüğü enflasyonda hedefleri TCMB ile bağımsız ancak yakın işbirliği ile gerçekleştirmek için çalıştıklarını söyledi. Bakan Albayrak bunun yanı sıra mali disiplinden seçim dönemlerinde bile taviz verilmeyeceğine dikkat çekerek, "Sözüme güvenin, mali disiplinden taviz yok" dedi.

 

Merkez Bankası ise PPK toplantı özetlerinde "Enflasyon görünümünde belirgin bir iyileşme sağlanana kadar sıkı parasal duruşun korunmasına karar vermiş ve politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 24 düzeyinde sabit  tuttu."

 

Geçen haftaya yüzde 19.02 seviyesinden başlayan iki yıllık gösterge tahvilin bileşik faizi dün valörde son işlemlerde yüzde 18.24 seviyesindeydi.