Gündem

Doğum günü kutlamasında başından vurulmuştu; Savcı Özlem Salkım’ın ölümünde astsubaya 2,5 yıl hapis

Bir sanık beraat etti

08 Haziran 2022 12:52

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde, cumhuriyet savcısı Özlem Salkım'ın (28) doğum günü kutlamasında başından tabancayla vurulması sonucu yaşamını yitirmesine ilişkin olarak, tutuksuz sanıklardan Ahmet M., 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

İddianamede; Özlem Salkım'ın doğum gününü kutlamak için arkadaşları Cumhuriyet Savcısı H.A. ile astsubaylar Ahmet M. ve Mehmet S. ile evinde bir araya geldiği, Ahmet M.'nin, Mehmet S. ile mutfakta yiyecekleri hazırlarken belindeki silahı kitaplığın üzerine bıraktığı, sonra grubun birlikte yemek yiyerek, alkol aldığı belirtildi.

Yemek sırasında Mehmet S.'nin kitaplığın üzerindeki silahı gösterip, ''Bu silah kimin?'' demesi üzerine Özlem Salkım'ın tabancayı eline alarak, şaka amacıyla astsubaylara doğrulttuğu, Ahmet M.'nin ''Savcım silahla oynamayın, ağzımızın tadı bozulmasın'' dediği, sonra kendi başına dayadığı sırada ateş aldığı belirtildi.

Astsubaylar Ahmet M. ve Mehmet S.'nin tutuksuz yargılandığı Sorgun 1'inci Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki davada karar çıktı. Karar duruşmasında sanıklardan Ahmet M. ile taraf avukatları hazır bulunurken, diğer sanık Mehmet S. katılmadı. Özlem Salkım’ın anne ve babası da duruşmada yer aldı. Savcı, mütalaasını açıklayarak, 2 sanık hakkında 'taksirle ölüme neden olmak' suçundan 6 yıla kadar hapis talep etti.

Bir sanık beraat etti

Sanık Ahmet M., mütalaayı kabul etmeyerek, beraatını talep etti. Avukat beyanlarının ardından kararını açıklayan mahkeme, silahın sahibi Ahmet M.'ye 'taksirle ölüme neden olmak' suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezası verdi.

Diğer sanık Astsubay Mehmet S.'nin ise beraatına karar verildi. Özlem Salkım'ın babası Ramazan Salkım, karara tepki göstererek, istinafa itiraz başvurusu yapacaklarını söyledi. (DHA)

TIKLAYIN | Doğum günü kutlamasında vurulan savcının durumu ciddiyetini koruyor; silah evde bulunan astsubaya ait çıktı!

TIKLAYIN Cumhuriyet Savcısı Özlem Salkım, doğum günü kutlamasında silahla başından vuruldu

TIKLAYIN | Doğum günü kutlamasında başından vurulmuştu; Savcı Özlem Salkım’ın ölümünde 2 astsubaya 'taksirle ölüme neden olmak'tan dava