Gündem

Doğu Perinçek: Cumhuriyetçi örgütlerde sözde Atatürkçüler var, bunlar 15 Temmuz'a karşı tavır alamıyorlar

11 Kasım 2019 08:15

Vatan Partisi Genel Başkanı ve Aydınlık yazarı Doğu Perinçek, cumhuriyetçi ve Atatürkçü örgütlerde sözde Atatürkçüler olduğunu, bunların "15-16 Temmuzda ABD Gladyosuna, FETÖ Darbesine karşı tavır alamadıklarını" iddia etti. Perinçek, "Diyelim o gece tavır almak zordu, bugün de tavır alamıyorlar. Ama Sakarya Savaşı üzerine nutuk atmak gerekse, hepimizin önüne fırlıyorlar" dedi. 

Perinçek, "Sakarya Savaşında ve 15-16 Temmuz darbesinin bastırılmasında, aynı görev yapıldı. Her iki savaş da, Ankara’yı kurtarmıştır" dedi. 

"Atatürkçü olduğunu söyleyen kimileri, 15-16 Temmuz mevzisinde bulunmaktan niçin kaçınıyorlar?" diye Soran Perinçek, bu soruya "15-16 Temmuz mevzisi ve Sakarya mevzisi" başlıklı yazısında şu yanıtı verdi: 

Çünkü 15-16 Temmuzda Tayyip Erdoğan ile aynı mevzidesiniz. O mevzide Tayyip Erdoğan düşmanlığı yapamazsınız, karşınızda ABD emperyalizminin FETÖ Gladyosu ve PKK/HDP var.

Bugün Sakarya hatıralarında Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın mevzisinde olmak kolay, mesele 1921 Eylülünde o mevzide savaşmaktı.

Kazanılmış savaşların yanında olmak kolaydır. Bedeli yoktur, ödülü çoktur.

Yapılan savaşı kazanmak ise zahmetlidir ve kimi zaman ölümü göze almayı gerektirir. Bu nedenle mesele, günün Sakarya mevzisinde bulunmaktır.

Yazının tamamı için tıklayın