Ekonomi

Doğru Parti Genel Başkan Yardımcısı Köyatası: Toplumun büyük kesiminden çok az bir kesime vahşi bir servet transferi yapıldı

"Orta sınıf yok edildi. Ekonomik olarak yok edilen orta sınıf, hali hazırda geçmişten gelen birikimi, eğitimi, kültürü ve yaşam biçimi ile demokrasiye, laik yapıya, hukuka sahip çıkmaya çalışıyor"

29 Eylül 2022 10:31

Sözcü gazetesi yazarı Uğur Dündar, Doğru Parti'nin Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ekonomist-gazeteci Meriç Köyatası'nın kendisine yazdığı mektubu köşesinde paylaştı.

Dündar'ın paylaştığı mektuba göre Köyatası, enflasyonu düşürmek ve cari fazla vermek amacıyla düşürülen faizin enflasyonu 4 kat artırdığını cari açığın ise 2 katına çıktığına vurgu yaptı.

Köyatası şöyle dedi:

"Enflasyonun bir yıl içinde 4 kat artması, toplumun büyük çoğunluğunun alım gücünü ve refah düzeyini düşürdü. Yapılan araştırma ve anketlere göre; toplumun yaklaşık yüzde 85'lik kesimi yoksulluk sınırının altında yaşıyor. Bu nüfusun yaklaşık yarısı da açlık sınırının altında kaldı. Aileler çocuklarını okula gönderemez haldeler. Açlığın yanında bu kış donma tehlikesi de geçireceğiz.

Toplumun büyük kesiminden çok az bir kesime vahşi bir servet transferi yapıldı. Daha önceki yıllarda da yandaş zenginleştiren, hazine kaynaklarına el koyan ve toplumun geniş kesiminden küçük bir azınlığa servet transfer eden politikalar uygulanıyordu ama dozu bu denli vahşi değildi.

Orta sınıf yok edildi. Ekonomik olarak yok edilen orta sınıf, hali hazırda geçmişten gelen birikimi, eğitimi, kültürü ve yaşam biçimi ile demokrasiye, laik yapıya, hukuka sahip çıkmaya çalışıyor. Amaç, açlıkla uğraşan bir toplumun, çocuklarını eğitemeyen bir orta sınıfın bu mücadelesini bıraktıracak bir sefalet düzeyi oluşturmak"

Yazının tamamı için tıklayın