Gündem

Veliler ve öğretmenler Doğa Koleji yönetiminden açıklama beklerken 'B planınızı hazırlayın' duyumu endişe yarattı

14 Aralık 2019 18:23

T24 Haber Merkezi

Uzun süredir çalışanlarının maaşlarını ödeyemediği için gündemde olan ve bugün devir işlemleri hakkında detaylı bilgilendirme yapılacağının açıklandığı Doğa Koleji hakkında yeni iddialar ortaya atıldı. Doğa Koleji'nde çalışan bir öğretmen, okul müdürünün kendilerine "Artık b planınızı hazırlayın" dediğini söyledi. 

Doğa Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Saçaklıoğlu, kolejin devri ile ilgili yürütülen görüşmelerde son aşamaya gelindiğini, detaylı bilgilendirmenin 14 Aralık'ta(Cumartesi) yapılacağını mesaj olarak öğretmen ve velilere göndermişti.

Beklenen açıklama gecikince bazı veliler, Doğa Koleji'nin Eryaman Kampüsü önünde oturma eylemine başladı. Doğa Koleji Yönetimi'nin eylemin ardından yeni bir duyuru ile geç saatte de olsa bilgilendirme yapılacağını duyurdu. 

Son 3 aydır maaşlarını alamayan Doğa Koleji öğretmenlerine önceki altı ayda düzensiz ödemeler yapıldı. T24'e konuşan Doğa Koleji'nde çalışan bir öğretmen, Milli Eğitim Bakanlığı'nın her eğitim yılı başlangıcında öğretmen başına, eğitim öğretim masrafları için 1.200 lira ödediğini ancak bu paranın da öğretmenlere ödenmediğini, ödeneklere haciz geldiği yönünde duyumlar aldığını söyledi.

Sene başında okul kayıt ücretlerine yüzde 30 zam yapıldığı bilgisini veren öğretmen, öğretmenlerin maaşına ise sadece yüzde 5 zam yapıldığını belirtti. T24'e konuşan öğretmen, okulun ekonomik durumunun kötü olmadığı ancak 2016'da okulu devralan Metal Yapı'nın patronu Ömer Saçaklıoğlu'na okulu satması için baskı yapıldığı yönünde iddiaların olduğunu aktardı. 

Doğa Koleji'nden daha önce yapılan açıklamada, devir işlemlerinin tamamlanmasının ardından, geciken ödemelerin yapılacağı duyurulmuştu. T24'e konuşan öğretmen, okul müdürlerinin "Artık b planınızı hazırlayın" dediğini belirtti. 

Geçtiğimiz hafta Milli Eğitim Bakanlığı da konu hakkında açıklama yapmıştı. Bakanlığın açıklamasında finansal sorunların çözülebilmesi için gereken tedbirlerin alındığı, olası bir durumda öğrencilerin başka okullara nakillerinin gerçekleştirilmesi için tüm planların yapıldığı ifade edilmişti.

Ancak veliler ne çocuklarının başka bir okula nakledilmesini ne de öğretmenlerin okuldan ayrılmasını istiyor.