Gündem

Doç. Dr. Seda Demiralp: Karadeniz turunda verilen tepki aslında İmamoğlu’nun seçmeniyle kuvvetli ve sağlıklı bir bağ kurmuş olduğunu gösteriyor

"Bana göre, seçmenin İmamoğlu’na verdiği güçlü hatta abartılı tepki, bu aşırı yüksek tonlu şikayet, hattın öbür ucunda kendini işitecek bir kulak olduğunu düşünmesinden ileri geliyor"

30 Mayıs 2022 11:06

Işık Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Seda Demiralp, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Karadeniz turunda bazı gazetecilerle verdiği fotoğrafın tepkilere yol açmasına ilişkin olarak, "Bana göre, seçmenin İmamoğlu’na verdiği güçlü hatta abartılı tepki, bu aşırı yüksek tonlu şikayet, hattın öbür ucunda kendini işitecek bir kulak olduğunu düşünmesinden ileri geliyor. Karadeniz turunda verilen tepki aslında İmamoğlu’nun seçmeniyle kuvvetli ve sağlıklı bir bağ kurmuş olduğunu gösteriyor" düşüncesini dile getirdi. 

Demiralp yazısında, "Duygu temelli siyasetin, aday belirlemede ya da kampanya sürecinde riskli olduğunu düşünen ve daha realist bir yaklaşımı yeğ tutanlar var şüphesiz. Bu analistler İmamoğlu’nun fotoğraf krizinin, yani, bunca sevilen bir liderin bir tek fotoğrafla bunca tepkiye maruz kalışının duygu siyasetinin riskleriyle ilgili görüşleri haklı çıkardığını öne sürüyorlar. Ben biraz daha farklı düşünüyorum. Bana göre, seçmenin İmamoğlu’na verdiği güçlü hatta abartılı tepki, bu aşırı yüksek tonlu şikayet, hattın öbür ucunda kendini işitecek bir kulak olduğunu düşünmesinden ileri geliyor. O yüzden, bu tepki aslında İmamoğlu’nun seçmeniyle kuvvetli ve sağlıklı bir bağ kurmuş olduğunu gösteriyor. Bu sebepten de dün ona tepki veren, ondan uzaklaşan kitlenin aynı hızla geri döneceklerini hatta pek çok çoğunun şimdiden döndüğünü düşünüyorum. Nitekim, haftasonu Van’da gerçekleşen CHP belediye başkanları çalıştayında İmamoğlu’nun seçmenden gördüğü büyük tezahürat bu tahmini destekliyor. Neticede, İmamoğlu aday olur veya olmaz, ama net olan bir durum var. Duygu siyaseti 2023 seçimlerinde belirleyici olmaya devam edecek ve muhalefetin cumhurbaşkanı adayı her kim olacaksa seçmenle kuracağı gönül bağı seçim sonuçlarını doğrudan etkileyecek." ifadesini kullandı.