Gündem

Diyarbakır ve Van’da gösteri ve eylem yasağı uzatıldı

04 Haziran 2024 21:31

Hakkari Belediyesi’ne kayyım atanmasının ardından olası protestoları önlemek amacıyla Diyarbakır ve Van’da daha önce belirtilen yasaklama kararı süresinin uzatıldığı duyuruldu.

TIKLAYIN - Van'da bir haftalık eylem yasağı kararı

Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Mehmet Sıddık Atış’ın görevden alınması ve yerine kayyım atanmasına yönelik olası protesto eylemlerini önlemek amacıyla, Doğu ve Güneydoğu’nun birçok kentinde eylem ve etkinlik yasaklama kararı alınmıştı.

Diyarbakır'da 3, Van'da 2 gün daha uzatıldı

Diyarbakır ve Van valiliklerince yapılan açıklamada, yasaklama süresinin uzatıldığı bildirildi. Buna göre, Diyarbakır’da daha önce ilan edilen 4 günlük yasaklama süresi 7 güne çıkarıldı, Van’da da 5 gün olarak belirlenen yasaklama süresi 2 gün daha uzatıldı.

TIKLAYIN - Hakkari’de kayyıma gerekçe olan davanın savcısı, Bakanlığın ‘FETÖ firarisi’ listesinden çıktı

TIKLAYIN - Hakkari Belediye Başkanı Akış'a 24 saat avukat görüş yasağı, dosyaya kısıtlılık: "Soruşturmanın amacını tehlikeye düşürebilir"

TIKLAYIN - Hakkari’ye kayyım olarak atanan Vali Ali Çelik: Soylu’dan sonra Hakkari’ye atandı, 31 Mart’tan sonraki ilk kayyım oldu

TIKLAYIN - Hakkari Belediyesi'ne kayyım atanması tepki çekti: "Tamamen antidemokratik bir uygulama; bu yanlıştan bir an önce vazgeçin!"

TIKLAYIN - Özgür Özel'den kayyım tepkisi: Yaşananlar, Hakkari halkının iradesini yok saymaktır, kayyım anlayışının karşısındayız!

TIKLAYIN - Ahmet Türk'ten Özgür Özel'in kayyım açıklamasına: Demokrasi ve halk iradesine saygının önemi açısından değerlidir

TIKLAYIN - CHP'den Hakkari Belediyesi'ne kayyım kararına ilk tepki: Erdoğan'ın "normalleşme" söylemi, bakanlar eliyle baltalanıyor

TIKLAYIN - Hakkari Belediyesi'ne polis baskını; Belediye Eş Başkanı Mehmet Sıddık Akış, gözaltına alındı

TIKLAYIN - Bakanlık duyurdu, Hakkâri Belediyesi'ne kayyım atandı

TIKLAYIN - Hakkari yerel seçim sonuçları

TIKLAYIN - Kayyım bilançosu: Diyarbakır’da taşınmazlar 290 milyon TL'ye resmi kurumlara devredildi