Gündem

Diyarbakır’da muhtar adayı olmuştu: Model Simurg Sarsılmaz, ölüm tehditleri sebebiyle adaylıktan çekildiğini açıkladı

28 Şubat 2024 20:26

Diyarbakır'da muhtar adayı olan model Simurg Sarsılmaz, adaylıktan çekildiğini açıkladı. Sarsılmaz, kararının nedeni olarak "Çıkan haberler nedeniyle yüzlerce sahte hesaptan ölüm tehditleri aldım" açıklamasında bulundu.

TIKLAYIN - Model Simurg Sarsılmaz, Diyarbakır’da muhtar adayı oldu: Sosyal medyada yorum yağdı

Güncel olarak tek kadın muhtarın görev yaptığı Diyarbakır'da, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde Kaynartepe Mahallesi muhtarlığına aday olan ve model olması nedeni ile gündeme gelen Sarsılmaz, adaylıktan çekildiğini açıkladı.

Amida Haber’e konuşan Sarsılmaz, adaylık haberleri sonrası ölüm tehditleri aldığını belirterek, muhtar adayı olmaktan vazgeçtiğini söyledi.

"Şu an psikolojim çok kötü, suç duyurusunda bulunacağım"

Sarsılmaz, tehditler için suç duyurusuna bulunacağını belirterek “Ben doğup büyüdüğü mahalleye hizmet etmek için iyi niyetli bir şekilde adaylığımı açıkladım. Dün afiş çalışmalarını bitirip, bugün çalışmalara başlayacaktım. Ancak çıkan haberler nedeniyle yüzlerce sahte hesaptan ölüm tehditleri aldım. Şu an psikolojim çok kötü, ilaçlarla ayakta durabiliyorum. Beni tehdit edenlerle ilgili yarın Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına giderek suç duyurusunda bulunacağım” ifadelerini kullandı.

Sarsılmaz, başka aday çıkmadığı takdirde  4 erkek adaya karşı yarışacaktı.

Sarsılmaz'ın muhtar adaylığı afişi