Gündem

Diyarbakır'da kadın cinayeti: Uyuyan eşini öldürüp, intihara kalkıştı

24 Mayıs 2023 18:03

Diyarbakır’da bir sitede apartman görevlisi olan 33 yaşındaki Mehmet Denizli, eşi 38 yaşındaki Basra Denizli’yi uyurken tabancayla vurarak katledip, intihara kalkıştı. 

Kayapınar ilçesi Medya Mahallesi’nde meydana gelen olayda, sitede bina görevlisi olarak çalışan Mehmet Denizli, sabah saatlerinde yatakta uyuyan 9 yıllık eşi Basra Denizli’yi tabancayla vurarak öldürdü. Denizli, daha sonra aynı tabancayla kendisini vurdu. Olay, Denizli'nin ekmek dağıtımı yapmaması üzerine, bina sakinlerinin yöneticiyi bilgilendirmesi üzerine ortaya çıktı.

Yöneticinin talimat verdiği güvenlik görevlisi, aynı yerde çalışan Mehmet Denizli’nin kayınbiraderini aradı. Telefonlara cevap verilmeyince balkondan girilen evde, çift yerde hareketsiz yatarken bulundu. İhbar üzerine adrese sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekibinin yaptığı kontrolde Basra Denizli’nin yaşamını yitirdiğini tespit etti.

Mehmet Denizli ise, Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Basra Denizli’nin cansız bedeni ise otopsi için Adli Tıp Kurumu’na götürüldü. 

Mehmet Denizli’nin hayati tehlikesinin sürdüğü bildirilirken, polis olayla ilgili soruşturma başlattı. (DHA)