Gündem

Diyarbakır'da imam tarafından kaçırılan kadın koruma altına alındı

Kulp ilçesinde yaşanan olayla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor

07 Ağustos 2024 15:48

İmam H.A.'nın eşi S.A., aynı meslekten olan İmam A.A. tarafından kaçırıldı. Olayın ardından başlatılan soruşturma devam ederken, S.A.'nın can güvenliği gerekçesiyle koruma altına alındığı bilgisi paylaşıldı.

TIKLAYIN - Diyarbakır'da skandal; imam, başka bir imamın karısını kaçırdı

Sosyal medyada başlayan ilişki

Amida Haber'in aktardığına göre, İmam H.A. beş yıldır İslamköy'de görev yapıyor ve 5 ile 2 yaşlarındaki iki çocuğu bulunuyor. Olayın diğer kahramanı İmam A.A. ise Şırnak’ın İdil ilçesinde görev yapmakta. İddialara göre S.A. ve A.A., sosyal medya üzerinden tanıştı ve bir süre bu platformda iletişimlerini sürdürdü.

Kaçış ve koruma

İddialara göre, S.A. ve A.A., H.A.'nın camide olduğu bir anda bir araca binerek kaçtı. S.A.'nın kaçırıldığı veya kaçtığı Şanlıurfa’ya gittiği ve burada "can güvenliği" gerekçesiyle koruma altına alındığı belirtildi. Olayın ardından İmam H.A., Diyarbakır Kulp Cumhuriyet Savcılığı'na giderek ifade verdi ve CMK kapsamında avukat talebinde bulunmadı.

Aileden baskı ve müdahale çağrısı

 İmam H.A.'nın aile bireyleri ve yakınları, S.A.'yı kaçıran İmam A.A.'ya yönelik olarak H.A.'dan şiddetli önlemler almasını istedi. Yerel kanaat önderlerinin araya girmesiyle, bu durum şimdilik yatıştırıldı.