Spor

Diyarbakır Büyükşehir'den Amedspor taraftarına çağrı: Tüm canlıların yaşam hakkını önceleyin

"Coşkumuzu, sevincimizi müzik ve halay gibi çeşitli etkinliklerle yaşayalım"

21 Nisan 2024 08:06

T24 Haber Merkezi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Amedspor - Iğdır FK maçı öncesinde bir açıklama yaparak Amedspor taraftarlarını uyardı. Belediye, "Tüm canlıların yaşam hakkını önceleyin. Havai fişek kullanmayın" ifadelerini kullanarak, taraftarlardan maç kutlamalarında dikkatli olmalarını istedi.

Belediyeden, bugün saat 15:00'da oynanacak olan Amedspor - Iğdır FK maçı öncesinde yapılan yazılı açıklamada, "Saygıdeğer sporseverler, maç sonucu ne olursa olsun, tezahürat amaçlı yapacağınız etkinliklerde tüm canlıların yaşam hakkını önemseyelim" ifadeleri kullanıldı.

Sakatlık ve ölüme neden oluyor

Açıklamanın devamı şu şekilde: "Unutmayalım ki sulak alanlarda beslenen, binaların çatılarında, ağaçlarda barınan kuşlar, oldukça uzak mesafede patlatılsa bile havai fişeklerin sebep olduğu ses ve ışıktan ürkerek havalanıyor. Çoğu kuşun gece görüşü kabiliyeti çok yüksek olmadığı için de sakatlık ve ölüm gibi sonuçlara neden oluyor.

Bu nedenle başta Amedspor olmak üzere her iki takımımızın kıymetli taraftarları, başarınızı kutlarken lütfen ekosistemimizin parçası olan kuşları düşünerek havai fişek kullanmayalım.

"Coşkumuzu müzik ve halaylarla yaşayalım"

Coşkumuzu, sevincimizi müzik ve halay gibi çeşitli etkinliklerle yaşayalım. Her canlı gibi kuşların da yaşam hakkını kollayalım, koruyalım. Duyarlılığınız için teşekkür ederiz.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun"