Gündem

Diyarbakır Belediyesi'ne kayyum atanan Vali Hasan Güzeloğlu, AKP il toplantısı düzenledi

CHP’liler, “İşte parti devleti. Valiler iktidarın valisi olarak davranıyorlar” dedi

09 Mayıs 2020 07:04

 

Diyarbakır Belediye Başkanı yerine kayyum olarak atanan Vali Hasan Güzeloğlu, AKP il ve ilçe başkanları ile video konferans sistemiyle toplantı düzenledi. Diyarbakır Valisi'nin toplantısına siyasilerden tepki geldi. CHP’liler, “İşte parti devleti. Valiler iktidarın valisi olarak davranıyorlar” dedi.

Diyarbakır Valisi Güzeloğlu'nun toplantısı valilliğin resmi hesabından duyuruldu. Valiliğin toplantısına sosyal medyadan tepki geldi. Kullanıcılar, “Valinin bir parti toplantısında ne işi var? Anayasal suç" paylaşımlarında bulundu.

Sözcü'den Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre, CHP Grup Başkan Vekili Engin Özkoç, “Cumhurbaşkanı aynı zamanda Parti Genel Başkanı olunca, Valiler de devletin, milletin değil iktidarın valisi olarak davranıyorlar. Milletin de devlete karşı güvenini zedeliyorlar'' diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı da, “Vali kendisini kayyum olarak atamış siyasi partinin temsilcileri ile görüşmeyi tercih ediyor. Toplantıları böyle yaparsa kendisine AKP'nin valisi denir" ifadelerini kullandı.

İktidarın il temsilcileri

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, “Bu bir parti devleti şaşırmadık” dedi. CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, “Valiler tarafsız olmaları gereken konumlarını tamamen kaybettiler. Bazı Valiler iktidar partisinin temsilcisi gibi davranıyor, il başkanı mı Vali mi karıştırıyorsunuz'' diye konuştu.

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz ise, “Eskiden merhum Recep Yazıcıoğlu gibi Başbakanların karşısında bile dik duran iktidarın değil halkın valileri vardı. Şimdi iktidarın il temsilcileri var'' açıklamasını yaptı.

Devlet eski Bakanı ve İyi Parti İstanbul Milletvekili Ahad Andican da, “İşte AKP'nin ülkeyi getirdiği nokta. AKP'li Cumhurbaşkanı'ndan sonra AKP'li valiler. Demokrasinin ruhuna el Fatiha'' şeklinde konuştu.