Gündem

Diyarbakır Barosu'ndan elektrik kesintisine tepki: Telafisi güç zararlara sebebiyet verecek

17 Ağustos 2023 00:32

Diyarbakır Barosu, Çınar ilçesine bağlı Düzova köyünde, DEDAŞ'ın borçlarını ödememiş kişileri gerekçe göstererek köye elektrik taşıyan direkleri söküp götürmesine tepki gösterdi. Barodan yapılan açıklamada, "Elektrik enerjisi, insan yaşamının vazgeçilmez bir parçası olup; yaşamsal özelliğe sahip elektriği  üreten ve dağıtan kuruluşların temel görevinin de bu enerjiyi kesintisiz ve kaliteli bir şekilde tüketiciye ulaştırmak olduğunu yetkililere bir kez daha hatırlatıyoruz" denildi.

Diyarbakır’ın Çınar ilçesine bağlı Düzova köyüne 10 Ağustos'tan bu yana elektrik verilmiyor. Köylüler, DEDAŞ yetkililerinin köyde sulama yapan ve borçlarını ödememiş kişileri gerekçe göstererek köye elektrik taşıyan direkleri söküp götürdüklerini belirtiyor.

Diyarbakır Barosu'ndan yapılan açıklamada, duruma tepki gösterilerek, söz konusu uygulama ile düzenli borcunu ödeyen köy sakinlerinin de elektriksiz bırakılarak cezalandırıldığı, elektrik kesintisi ile birlikte gündelik hayatın durma noktasına geldiği, şimdiden büyük maddi zararların oluştuğu ve sağlık sorunlarının baş gösterdiği ifade edildi.

Açıklamada, şu ifadeler kullanıldı.

"Mevsimsel koşullar dikkate alındığında elektrik kesintisinin devamı halinde köyde yaşayan başta insanlar olmak üzere tüm canlılar üzerinde telafisi güç zararlara sebebiyet verecektir.

Yetkilileri bu hukuksuz uygulamaya derhal son vermeye davet ediyoruz.

Elektrik enerjisi, insan yaşamının vazgeçilmez bir parçası olup; yaşamsal özelliğe sahip elektriği üreten ve dağıtan kuruluşların temel görevinin de bu enerjiyi kesintisiz ve kaliteli bir şekilde tüketiciye ulaştırmak olduğunu yetkililere bir kez daha hatırlatıyoruz."