Gündem

Diyarbakır Araştırma Hastanesi Başhekimi: KBB’ciler parayla estetik yapıyor

04 Eylül 2023 11:41

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, Kulak Burun Boğaz (KBB) ameliyatlarının bir hafta boyunca yapılmaması kararı ile ilgili konuşan Başhekim Süleyman Öden, KBB uzmanlarını suçladı. Öden, “Estetik dışında kimseye bakmıyorlar” dedi.

Bir yıla yakın süredir vekil başhekimle yönetilen Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bir hafta boyunca KBB ameliyatı yapılmaması kararı alındı. KBB uzmanları, idarenin mobingine maruz kaldıklarını, sözleşmelerine aykırı şekilde ilçelerde görevlendirildiklerini, ameliyathane kapalı olduğu için işlerini yapamadıklarını iddia etmişti.

Konu ile ilgili Amida Haber’e açıklamalarda bulunan Başhekim Süleyman Öden, hastanede görevli bazı KBB uzmanlarını estetik dışında ameliyat yapmadığını iddia etti. Öden, “Bu arkadaşlar bir yıl boyunca ne ameliyatı yapmışlar? Gelin hep birlikte bakalım. Estetik ameliyat dışında kimseye bakmıyorlar. Silvan’dan gelen gariban insanın ne suçu var. Bir yıldır kulak akıntısı çeken insanı muayene bile etmiyorlar. Çünkü parası yok” dedi.

"Kulak ameliyatı için bir yıldır bekleyen var"

Hastanedeki KBB uzmanlarının “burun estetiği dışında” ameliyat yapmadığını iddia eden Öden, şunları söyledi:

“Kulak ameliyatı için bir yıldır bekleyen insanlar var. Burun estetiği dışında bir şey yapmıyorlar. Vatandaş aylardır polikliniklerde randevu bulamıyor. Uzun süredir bekleyen vatandaşlarımız vardı. Bu nedenle ameliyatları bir hafta erteledik. Kaldı ki bu ameliyatlar çok acil ameliyatlar değil. Acil ameliyatlar zaten yapılıyor. Bu arkadaşların fazla ses çıkarmasının nedeni birçoğu estetik için peşin para aldı. Şimdi bu ameliyatları yapamazlarsa hastalarla karşı karşıya gelecekler. Çünkü para veren adam sorgular. Bunların derdi para aldıkları kişi ile sorun yaşamamak.”