Gündem

Diyarbakır AKP'de seçim depremi: Üç başkan daha görevden alındı

21 Ağustos 2023 12:32

AKP'nin Diyarbakır’daki üç ilçe başkanı daha görevden alındı. Geçtiğimiz hafta ise dört ilçe başkanı görevden alınmıştı.

Amida Haber'in aktardığına göre, 7 Ekim'de olağanüstü kongreye gidecek olan ve "değişim" mesajları verilmeye başlanan AKP'nin Diyarbakır İl Başkanlığı'nda görev değişiklikleri yapıldı. Diyarbakır’da, üç ilçe başkanı daha görevden alındı. Görevden almalara "seçimdeki düşük performans" gerekçe gösterildi. İddiaya göre, AKP Bismil İlçe Başkanı Veysel Yağmur, Kocaköy İlçe Başkanı Şerafettin Yiğit ve Lice İlçe Başkanı Abdülhaluk Tuncay, ‘seçimdeki düşük performansları” gerekçe gösterilerek görevden alındı.

Yağmur, kabul etmedi

İddiaya göre, AKP İl Koordinatörü, Bismil İlçe Başkanı Veysel Yağmur'un belediye başkanlığı için istifasının istedi. Ancak Yağmur’un bunu kabul etmediği öğrenildi.

Bir hafta önce dört ilçe başkanı görevden alınmıştı

Bu arada geçtiğimiz hafta benzer gerekçelerle Kayapınar İlçe Başkanı Uğur Delidere, Ergani İlçe Başkanı Fırat Dolu, Bağlar İlçe Başkanı Maruf Demir, Yenişehir İlçe Başkanı Nupelda Kaya, “seçimdeki düşük performansları” gerekçe gösterilerek görevden alınmıştı.

Edinilen bilgilere göre İl Başkanlığı'na çağrılan diğer ilçe başkanları ise uyarıldı. İlçelerdeki değerlendirme sürecinin devam edeceği ifade edildi.

AKP, Diyarbakır’da ne kadar oy aldı?

AKP, Diyarbakır’da 14 Mayıs’ta yapılan milletvekili seçimlerinde yüzde 23,2 oy alarak Galip Ensarioğlu, Suna Kepolu ile Sait Yaz’ı Meclis’e göndermişti. CHP, 20 yıl sonra Diyarbakır’dan Sezgin Tanrıkulu’nu, Yeşil Sol Parti ise 10 vekil beklentisi ile girdiği seçimde Meclis'e sadece sekiz vekil gönderebilmişti.