Gündem

Diyanet İşleri Başkanı: Tüm camilerimizde sala verilecek

Sosyal medyada Erbaş'ın paylaşımına tepki gösterildi

06 Şubat 2023 20:00

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Kahramanmaraş merkezli depreme ilişkin olarak, "Tüm camilerimizde yatsı ezanından yarım saat önce sala verilecek ve akabinde 'Kur'an-ı Kerim ve Dua Programı' icra edilecek." açıklamasını yaptı. Sosyal medyada Erbaş'ın paylaşımına tepki gösterildi.

Erbaş Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Deprem nedeniyle vefat eden kardeşlerimiz için ülkemizin dört bir yanındaki tüm camilerimizde yatsı ezanından yarım saat önce sala verilecek ve akabinde "Kur'an-ı Kerim ve Dua Programı" icra edilecek.Ben de Kahramanmaraş Abdülhamid Han Camii'nde sala verip dua edeceğim İnşallah." ifadesini kullandı.

 Erbaş'a “Enkaz altında kalmış, hayata tutunmaya çalışanlara Sela dinletmek uygun mu? Hipotermi ile savaşacak, kurtarılmayı kim bilir kaç saat bekleyecekler. Morale ihtiyaçları var!”, “Enkaz altında can derdindeki yüzlerce belki binlerce insana sela mı dinleteceksiniz…”, “Dua dediğimiz içten de yapılabilir. Toplu halde olması neye çözümdür ? Enkaz altında kalan insanların duyacağı şekilde sela okutmak nedir ? Bu insanların fiziksel ve psikolojik durumunu düşündünüz mü?” paylaşımlarıyla tepki gösterildi.