Gündem

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı İşliyen, “bu şiddete, ahlaksızlığa bir çare bulun” çağrılarına, Nasreddin Hoca fıkrasıyla yanıt verdi

“İnsanımızın zihnini bozacak müstehcen görüntüler çok kolaylıkla ulaşılabilir durumda”

12 Aralık 2022 08:44

İsmailağa cemaatine bağlı Hiranur Vakfı'ndaki cinsel istismara yönelik tartışmalar sürerken Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşliyen’den dikkat çekici açıklama geldi. Nasreddin Hoca’nın bir fıkrasını anlatan İşliyen, müstehcen görüntülerin her yerde ve ulaşılabilir olduğunu söyleyerek, ahlaksızlıkların yaşanmasını bu duruma bağladı.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, Nasreddin Hoca’nın bir kış günü gittiği köyde kendisine köpeklerin saldırdığını, köpekleri korkutmak için yerden almaya çalıştığı taşların soğuktan donduğunu ve yerden kalkmadığını söyleyen İşliyen, bunun üzerine Nasreddin Hoca’nın, “‘Allah Allah, bu nasıl memleket? Taşları bağlamışlar, köpekleri serbest bırakmışlar” dediğini belirtti. İşliyen, fıkranın ardından şunları kaydetti:

“Her tarafta öyle kötülükler çok rahatlıkla yapılıp, ‘niye bu kötülüklerle mücadele etmiyorsunuz?’ denildiği zaman insanın aklına bu fıkra geliyor. Akşama kadar insanımızın, gencimizin kalbini, zihnini bozacak müstehcen görüntüler, çok kolaylıkla ulaşılabilir, seyredilebilir durumda. Akşama kadar genç, yaşlı bütün insanımızı şiddete meylettirecek, silahı bir defa belinden çekince 10 kişiyi öldürmeden yerine koymadığı şiddet, cinayet, katliam görüntüleri çok rahatlıkla izlenebilir ve görülebilir, yaygın durumdayken ‘Bu şiddete, ahlaksızlığa bir çare bulun’ denildiği zaman Nasreddin Hoca’nın, ‘Bu nasıl memleket? Taşları bağlamışlar, köpekleri serbest bırakmışlar?’ fıkrası insanın aklına geliyor.”