Gündem

Diyanet'in Koronavirüs genelgesi dikkate alınmadı, AKP'li vekil ve başkanların katıldığı cenazeye yüzlerce kişi katıldı

17 Mart 2020 14:10

İstanbul Yeşil Camii Kuran Kursları İlme Hizmet Vakfı Başkanı Abdullah Ustaosmanoğlu'nun cenaze töreni, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 81 il müftülüğüne, yeni tip Koronavirüs'ün önlenmesi amacıyla geniş katılımlı cenaze töreni yapılmaması uyarısına rağmen geniş katılımla yapıldı. 

İstanbul Yeşil Camii Kuran Kursları İlme Hizmet Vakfı Başkanı Abdullah Ustaosmanoğlu uzun süredir tedavi gördüğü Arnavutköy Devlet Hastanesi'nde dün hayatını kaybetti.

79 yaşında ölen Ustaosmanoğlu için bugün öğlen namazından önce 11.00'da Fatih Camii'nde cenaze töreni düzenlendi.

Törene AKP İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner ile Ustaoğlu'nun öğrencileri, yakınları ve sevenleri katıldı.

Cenazede bazı vatandaşların maske takarak önlem aldığı görüldü. Törenin ardından cenaze Edirnekapı mezarlığında toprağa verildi.

Ne olmuştu?

Diyanet İşleri Başkanlığı, cenaze namazlarının vakit namazlarından önce kılınması ve kalabalık olmadan defnedilmesi için müftülüklere genelge göndermişti.

Cenaze definleriyle ilgili şu talimatlar verilmişti:

Cenaze namazlarının -vakit namazlarından sonra kılınmasının örfi bir uygulama olduğu dikkate alınarak- bu süreçte namaz vakitlerinden önce belirlenecek uygun bir vakitte kılınması;

Cenaze defin işlemlerinin mümkün mertebe kalabalık ortamlar oluşturulmadan yerine getirilmesi ve taziye ziyaretlerinin toplu bir şekilde yapılmaması hususunda vatandaşlarımızın bilgilendirilmesi,

Taziye evleri ve çadırlarının bu süreçte kullanılmasının ortaya çıkarabileceği riskler anlatılarak bu nitelikteki mekanların kullanımına bir süre ara verilmesi için ilgililerin bilgilendirilmesi,

Hususlarında bilgilerinizi ve gereğini rica ederim."