Gündem

Diyanet Daire Başkanı Sedide Akbulut, Kur'an kursundaki cinsel istismar davasını kapatmak için mağdur aileleriyle görüştü iddiası

28 Mart 2023 08:22

Diyanet Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Sedide Akbulut'un, Erzurum’daki Kur'an kursunda yaşanan cinsel istismarın ardından bölgeye gittiği ve davanın kapanması için mağdurların aileleriyle görüştüğü iddia edildi. 

AKP Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç’un akrabası da olan Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) Dini Yayınlar Genel Müdürü Fatih Kurt, AKP’den milletvekili aday adaylığı nedeniyle istifa etti.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, aynı gün Kurt’un yerine Din İşleri Yüksek Kurulu üyesi Mustafa Irmaklı’yı atadı, ancak 3 gün sonra görevden alındı.

KADEM Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Sedide Akbulut'un talimatla göreve geldiği ve Erbaş’ın, kendi atadığı ismi görevden aldığı ileri sürüldü. 

Cumhuriyet gazetesinin haberine göre; uzun süre başkanlıkta daire başkanlığı görevinde bulunan Akbulut, Erzurum’da Diyanet’e bağlı bir Kur'an kursunda yaşanan cinsel istismar ve işkence olayıyla gündeme geldi. 

Mağdur aileleri, olayın büyümesinin ardından Diyanet’in "davanın kapanması" için kendileriyle görüştüğünü, davanın çekilmesinin istendiğini açıkladı.

"Aslında sizinle anlaşırım"

Başkanlıktan iki kişiden oluşan bir heyetin gelerek kendileriyle görüştüğünü söyleyen bir aile, "Ali Erbaş, bize gönderdiğin heyet sana yakışan heyet. Gelen bayan diyor ki, ‘Aslında istersem sizinle anlaşırım’. Ben çocuğumun onurunu sizin ayağınızın altına atacak kadar ahmak mıyım? Ne Allah’tan ne kuldan korkuyorsunuz. Sizin hayanız yok" dedi.

Aile ile görüşen ve "istersem sizinle anlaşırım" diyen kişinin Akbulut olduğu öğrenildi. Aileye "üstü kapalı şekilde para teklif ettiği" de öne sürülen Akbulut’un, söz konusu süreçte Erzurum’da olduğu ve Erzurum İl Müftülüğü’nü de ziyaret ettiği biliniyor.