Gündem

Diyanet çalışanları, Kanal İstanbul güzergahında konut yapmak için kooperatif kurmuş

06 Şubat 2020 08:29

ÇED raporu yurttaşların itirazlarına rağmen onaylanan Kanal İstanbul çevresinde, Diyanet çalışanları konut yapmak için kooperatif kurdu. Kurulan şirketin sicil kaydındaki adreste ise cep telefonu bayisi var.

Anka'dan Bora Erdin'in haberine göre, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan'ın bu yıl içerisinde ilk kazmanın vurulacağını açıkladığı projenin çevresinde konut yapmak için Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı çalışanlar önce 2016 yılında 'Sınırlı Sorumlu Kanal İstanbul Konut Yapı Kooperatifi' isimli bir yapı kurdu. İstanbul Ticaret Odası'na kayıtlı olan kooperatif daha sonra isim değişikliğine gitti. Şirket 2017'de 'Sınırlı Sorumlu Kanal İstanbul 2023 Konut Yapı Kooperatifi' adını aldı. İstanbul'un Bağcılar ilçesinde bulunan kooperatifin yönetiminde Osman Önal, Ali Kiriş ve Veysel Çavuş bulunuyordu. Bu isimlerden Diyanet İşleri Başkanlığı görevlilerinden imam Osman Önal adı değiştirilen kooperatif yönetiminden ayrıldı. Türk Diyanet Sen  İstanbul 2 No’lu Şube Başkanı Ekrem Taşçı kooperatifin yönetiminde bulunan isimlerden biri olarak görevine devam ediyor.

Kooperatifin tanıtım bilgisinde ise "Diyanet İşleri Başkanlığı'nın çeşitli kademelerinde görev yapan din görevlilerince kurulmuş olan Kanal İstanbul Yapı Kooperatifi birikimleri değerlendirmek isteyenler için güvenilir bir yatırım kapısı olmuş ve olmaya da devam etmektedir" ifade yer alıyor. 

Adreste cep telefonu bayi var

Sınırlı Sorumlu Kanal İstanbul Yapı Kooperatifi’nin kayıtları incelediğinde belirtilen işletme adresi, Bağcılar ilçesi Çınar Mahallesi Esenler Caddesi 11/B olarak görünüyor. Şirketin ticaret sicilinde yer alan Bağcılar'daki adresine gittiğimizde şirketin yerinde cep telefonu bayisi bulunduğunu gördük. Cadde esnafı yaklaşık bir yıl önce buradan taşındıklarını söyledi.