Gündem

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik"ten hâkim karşısına çıktı

Çerkezoğlu, hakkında "Cumhurbaşkanına hakaret"ten soruşturma başlatıldığını öğrendi

14 Kasım 2019 16:55

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu'nun, 15 Haziran 2016'da yaptığı bir konuşma nedeniyle "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama"dan yargılandığı davanın duruşması bugün görüldü. Duruşma ileri bir tarihine ertelenirken Çerkezoğlu, hakkında Cumhurbaşkanına hakaretten yeni bir suç duyurusu yapıldığını öğrendi.

Duruşmayı takip etmek için çok sayıda kurum temsilcisi ve uluslararası sendikaların üyeleri adliyeye geldi.

2016'da CHP Sapanca İlçe Örgütünün düzenlediği "Türkiye nereye gidiyor" başlıklı panelde yaptığı konuşma nedeniyle 1 yıldan 3 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Çerkezoğlu, duruşmadaki beyanında; "İddianamede tarafıma isnat edilen suç, on yıllardır bayrağını onurla taşıdığım ve bugün de Genel Başkanlığını yürüttüğüm DİSK'in bana verdiği bir görevdir. Gereğini yapmaktan onur duyarım" ifadelerini kullandı

Duruşma 9 Mart tarihine ertelenirken, DİSK Başkanı Çerkezoğlu, hakkında Cumhurbaşkanına hakaretten yeni bir soruşturma yürütüldüğünü öğrendi. Çerkezoğlu, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Beraat talebiyle girdiğimiz duruşmada yeni bir suçlamayla karşı karşıya kaldık! 3.5 yıl sonra, cumhurbaşkanına hakaretten hakkımda yeni bir soruşturma daha açıldığını öğrendik. Bildiklerimizi, inandıklarımızı söylemekten vazgeçmeyeceğiz. Mücadeleye devam!" dedi.