Dünya

Dışişleri sözcüsü Zaharova: Rusya nükleer silahlarını sadece savunma amaçlı kullanabilir

15 Haziran 2023 17:01

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova St. Petersburg Uluslararası Ekonomik Forumu  çerçevesinde düzenlediği basın brifinginde, Rusya'nın varsayımsal olarak nükleer silah kullanmasının sadece olağanüstü durumlarda ve savunma amaçlı olarak mümkün olabileceğini söyledi.

Rus Haber Ajansı TASS’ın haberine göre Zaharova, "Rusya'nın nükleer caydırıcılık politikası kesinlikle savunmaya yöneliktir. Nükleer silahların varsayımsal kullanımı, kesinlikle savunma amaçları çerçevesinde olağanüstü koşullarla sınırlıdır" dedi.

Zaharova Moskova'nın nükleer savaşın kabul edilemezliği ilkesine tamamen bağlı olduğunu belirterek nükleer bir savaşın kazananının olamayacağını ifade etti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin 21 Şubat’ta Stratejik Silahların Azaltılması Anlaşması’nı (New START) askıya aldıklarını ancak anlaşmadan tamamen çekilmediklerini duyurmuştu. Bu kararın geri alınabileceği sinyalini veren Dışişleri sözcüsü, bunun Washington’un gerilimi azaltmak için ve anlaşmanın tam olarak yeniden işlemeye başlaması için çaba göstermesiyle gerçekleşebileceğini ifade etti.