Gündem

Dışişleri’nden açıklama: Norveç vatandaşlarına geçici olarak kimlikle seyahat hakkı ‘çip krizi’ nedeniyle verilmiş

17 Haziran 2022 20:49

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Norveç Dışişleri Bakanı Anniken Huitfeldt arasındaki anlaşmayla Norveç vatandaşları Türkiye'ye kimlik ile seyahat edebileceği duyurulmuştu. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, dünya genelinde yaşanan çip krizi nedeniyle Norveç vatandaşlarının Türkiye'ye 6,5 aylık bir süre içinde kimlikle girebileceği ifade edildi.

Norveç Dışişleri Bakanı Huitfeldt, Norveç vatandaşlarının geçici süreyle pasaport kullanmadan, sadece kimlik kartlarıyla Türkiye'ye seyahat edebileceğini belirtmiş, T24 Dış Haber servisi "Çavuşoğlu anlaşmayla poz verdi: Türk vatandaşlarının vizeyle gittiği Norveç'in vatandaşları, Türkiye'ye sadece kimlikle girebilecek" başlığı ile haberi kamuoyuna duyurmuştu. 

Dışişleri Bakanlığı, konu ile ilgili yaptığı açıklamada; "Bu geçici düzenleme çerçevesinde Norveç vatandaşlarına 6,5 aylık, yani geçici bir süre için Türkiye'ye şahsi bilgilerin bulunduğu çipli kimlikle seheyat hakkı tanınacaktır." ifadelerine yer verildi.

TIKLAYIN | Çavuşoğlu anlaşmayla poz verdi: Türk vatandaşlarının vizeyle gittiği Norveç'in vatandaşları, Türkiye'ye sadece kimlikle girebilecek