Dünya

Dışişleri Bakanlığı, Bolsonaro destekçilerinin Brezilya kurumlarına baskınını kınadı: Seçim sonuçlarına saygılı olunması önem taşımaktadır

09 Ocak 2023 12:05

Dışişleri Bakanlığı, Brezilya'da popülist eski Devlet Başkanı Jair Bolsonaro destekçilerinin, dün akşam Kongre, Devlet Başkanlığı ve Yüksek Mahkeme'ye yönelik saldırılarını kınadı. 

Dışişleri'nden yapılan açıklamada, şöyle denildi:

"Brezilya’da Devlet Başkanı Luiz Inácio Lula da Silva liderliğindeki Hükümet, Kongre ve Anayasa Mahkemesi’ne yönelik şiddet eylemlerini kınıyoruz.

Ülkede halkın iradesini yansıtan seçimlerin sonuçlarına ve demokratik süreçlere saygılı olunması önem taşımaktadır.

Bu eylemler karşısında Devlet Başkanı Lula da Silva hükümeti ve Brezilya halkıyla dayanışma içerisinde olduğumuzu ifade ediyoruz."

Brezilya’da Bolsonaro destekçilerinin, ülkenin yasama organına ev sahiplipi yapan Kongre, Devlet Başkanlığı ve Yüksek Mahkeme binalarına yaptığı baskın, 30 Ekim’deki seçimi kazanan solcu lider Luiz Inácio Lula da Silva'nın yemin ederek göreve başlamasından tam bir hafta sonra yaşandı.

TIKLAYIN. - Brezilya'da 30 Ekim'de yenilen Bolsonaro'nun destekçileri Kongre, devlet başkanlığı ve Yüksek Mahkeme'yi bastı: İşte saldırılar hakkında tüm bildiklerimiz

TIKLAYIN- Brezilya'da Bolsonaro destekçilerinin kurumlara baskınına dünyadan tepkiler: "Demokrasiye yönelik saldırı"