Politika

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, başkent Karakas'ta Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile görüştü

Fidan’ı saray girişinde Venezuela Dışişleri Bakanı Yvan Gil karşıladı

24 Şubat 2024 08:02

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, G20 Dışişleri Bakanları Toplantısı'nın ardından Venezuela'ya resmî bir ziyaret gerçekleştirdi. 

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, resmi ziyaret için gittiği Venezuela'da, Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro tarafından Miraflores Sarayı’nda kabul edildi. Fidan’ı saray girişinde Venezuela Dışişleri Bakanı Yvan Gil karşıladı.

 

Sosyal medya hesabı X'ten Bakan Fidan'ın uçaktan indiği anın fotoğraflarını paylaşan Gil, "Latin Amerika ve Karayip ülkelerine ilk turunu gerçekleştiren Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ı içten bir şekilde karşılıyoruz. Ziyaretiniz, ikili gündemi ve uluslararası mevcut durumun gözden geçirilmesi açısından fevkalade önem taşıyor." ifadelerini kullandı.

Venezuela Devlet Başkanı Maduro ile Dışişleri Bakanı Fidan, Karakas'taki devlet başkanlığı sarayında bir görüşme gerçekleştirdi. 

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Venezuela Devlet Başkanı Nicholas Maduro (Fotoğraf: AA)

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ülkesini ziyaret eden Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile yaptığı görüşmeye ilişkin, "Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile harika toplantı" ifadesini kullandı.

Maduro, sosyal medya hesabı X'ten Bakan Fidan ile yaptığı görüşmenin fotoğraflarını paylaşarak "Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile harika toplantı. Kardeş halk Türkiye ile sıkı bir çalışma gündemi, somut anlaşmalar ve halklarımızın ortak refahı için başarılarla dolu güçlü bir dostluğu pekiştiriyoruz. Bu yola birlikte devam ediyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Başkent Karakas'taki Devlet Başkanlığı Sarayı Miraflores'te yapılan görüşmeye, Venezuela Dışişleri Bakanı Yvan Gil ve Türkiye'nin Karakas Büyükelçisi Aydan Karamanoğlu da katıldı.