Gündem

Dışişleri Bakanı Fidan, Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Dibeybe ile bir araya geldi

Fidan ayrıca Türkiye'nin Libya Görev Grubu Komutanlığı'nı ziyaret etti

07 Şubat 2024 15:49

T24 Haber Merkezi

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe ile bir araya geldi.

TIKLAYIN | Dışişleri Bakanı Fidan, Libya'da

Dışişleri Bakanlığı'nın X hesabından yapılan paylaşımda, Fidan'ın Trablus'ta Dibeybe ile görüştüğü belirtildi.

Fotoğraf: Dışişleri Bakanlığı X hesabı

Fidan ayrıca Türkiye'nin Libya Görev Grubu Komutanlığı'nı ziyaret etti. 

Gündemde Gazze ve Libya'daki seçimler için uluslararası çabaların desteklenmesi vardı

Libya Ulusal Birlik Hükümeti'ne bağlı "Hakomitna" adlı platformun sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Dibeybe ile Fidan'ın iki ülke arasındaki iş birliğinin yanı sıra siyasi ve ekonomik konuları ele aldığı belirtildi.

Görüşmede Dibeybe, "Türkiye'nin Libya'da istikrarı destekleyen tutumunu, seçimlerin yapılmasına ve geçiş döneminin sonlandırılmasına ilişkin uluslararası çabaların desteklenmesindeki rolünü takdir ettiklerini" ifade etti.

​​​​​​​Dışişleri Bakanı Fidan'ın da Libya ziyaretinin başta "Gazze'deki durum ve Libya'da seçimlerin yapılmasına ilişkin uluslararası çabaların desteklenmesi" konuları olmak üzere bazı ortak öneme sahip konuların ele alınması çerçevesinde gerçekleştiğini ifade ettiği aktarıldı.

Ne olmuştu?

Dışişleri Bakanı Fidan, dün Valetta’da Maltalı mevkidaşı Ian Borg ile düzenlediği ortak basın toplantısında Trablus’u ziyaret edeceğini açıklamıştı. Fidan ayrıca Türkiye'nin Bingazi'deki başkonsolosluğunu kısa süre içinde tekrar açacaklarını duyurmuştu. Fidan, buradaki basın toplantısında, "Libya'nın sorunlarını diyalogla çözmesini istiyoruz. Doğu ve batı arasındaki mevcut cari bölünmüşlüğün kalıcı hale gelmesini istemiyoruz" demişti. 

 

Diplomatik kaynaklar, Fidan'ın gün içerisinde Libya’da yapacağı görüşmelerde, ikili ilişkileri ve bölgesel konuları ele alacağını aktarmıştı. 

Dışişleri Bakanı Fidan’ın Trablus’taki temaslarını tamamlamasının akabinde bu gece yurda dönmesi öngörülüyor.