Politika

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan ABD Başkanı Biden'a: Türkiye'yi suçlamak yerine kendi yanlış politikalarından vazgeçsin

ABD Başkanı Joe Biden'ın Beyaz Saray internet sitesinde Çarşamba günü yayınlanan Suriye ile ilgili başkanlık kararnamesinde Türkiye'nin bu ülkenin kuzeydoğusundaki askeri operasyonlarını "IŞİD ile mücadeleye sekte vurduğunu" söyleyerek eleştirdiği görülmüştü

09 Ekim 2021 14:10

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Başkanı Joe Biden'ın Suriye'deki olağanüstü hal önlemlerini uzatmasına ve başkanlık kararnamesinde yer alan Türkiye açıklamalarına tepki gösterdi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ABD'nin Suriye hakkındaki Ulusal Acil Durum halini bir yıl uzatmasına ve Türkiye'ye yönelik eleştirilerine ilişkin olarak "Türkiye'yi suçlamak yerine ABD kendi yanlış politikalarından vazgeçsin. Ayrıca Amerikan halkına da kongresine de daha dürüst davransın" dedi.

Çavuşoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Bu mektup kopyala yapıştır bir mektup olmuş. Bu cümleleri ABD yönetimi daha önce de kulandı. ABD yönetimi kongreye mektup yollarken ya da bilgi verirken doğruyu söylemiyor. PKK ile YPG arasında hiçbir farkın olmadığını çok iyi biliyorlar. Bu terör örgütüne çok iyi destek veriyorlar. Bu ABD kanunlarına göre suç. Burada bulunma amacının da DEAŞ ile mücadele olmadığını biliyoruz. DEAŞ ile mücadele eden dünyadaki tek ordu bizim ordumuz."

TIKLAYIN - Biden'dan Türkiye'ye sert eleştiri içeren kararname: Türkiye'nin Suriye'deki eylemleri IŞİD'e karşı mücadeleye sekte vuruyor