Sağlık

Diş rengi neden değişir?

Ağız bakımına gerekli özenin gösterilmemesinin yanı sıra ten rengi, boyar gıdalar tüketilmesi ya da yaşlanma gibi etkenlerde dişlerde renk değişimine neden oluyor

06 Ağustos 2016 02:59

Diş renginin kişinin ten rengi ile uyumlu olduğunu belirten Diş Hekimi ve Protez Uzmanı Dr. Çağdaş Kışlaoğlu, ağız ve diş sağlığına yeterince önem verilmemesinin önemli sonuçlarından birinin de dişlerdeki renk değişikliği olduğunu söyledi.

NTV'nin haberine göre, diş renginin kişiden kişiye değişebildiğini belirten Kışlaoğlu, "Diş rengi aynı zamanda ten rengi ile de doğru orantılıdır. Diş rengini etkileyen bazı etkenler var bunlar, çay, kahve, sigara gibi boyar gıdalardır. Eğer çok sık tüketiliyorsa bunlar zamanla dişin içine işleyip dişi daha sarı hale getirebilir” dedi.

 

“Yaşlanma da diş rengini etkiler”

 

Dr. Çağdaş Kışlaoğlu, dişlerin rengini etkileyen diğer bir etkenin de yaşlanma olduğunu belirterek, "Yaş ilerledikçe kişide vücutta deformasyonlar meydana geldiği gibi dişlerde sürekli fonksiyon gördüğü için dişte de çatlaklar, sararmalar, aşınmalar ya da kısalmalar meydana geliyor. Dişlerimizi bu kötü etkenlerden uzak tutmamız gerekir. Dişlerimize ne kadar iyi bakarsak yaşlı bir birey olduğumuzda sağlıklı dişlere sahip olabiliriz” şeklinde konuştu.