Dünya

Dış gebelik geçiren bir kadın, 56 yıl boyunca taşıdığı ölü fetüsün alınması için yapılan ameliyatta hayatını kaybetti

22 Mart 2024 08:09

T24 Dış Haberler

Brezilya'da 81 yaşındaki Daniela Vera, 56 yaşındaki fetüsün karnından alınması için yapılan ameliyat sonrasında hayatını kaybetti.

Daniela Vera, gençliğinde farkında olmadan dış gebelik geçirmiş ve mide ağrısı şikayetleri yıllarca doktorlar tarafından görmezden gelinmişti.

Daniela, 10 Mart'ta yerel bir sağlık merkezine gitti ve burada su enfeksiyonu tedavisi gördü, ardından başka bir hastaneye gönderilerek 3D taramaları yapıldı.

Taramalar, 56 yıl önce geçirdiği dış gebeliğin fetüsün etrafında kireçlendiği bir durumu ortaya çıkardı. 7 çocuğu olmasına rağmen son taramalar yapılana kadar durum fark edilmedi. Ameliyata alınan kadın, ardından yoğun bakıma alındı ​​ve enfeksiyon geçirdikten sonra 15 Mart'ta hayatını kaybetti.

Ponta Pora Hastanesi sağlık bölümü başkanı Dr. Patrick Dezir şunları söyledi: "Hamilelik oluştuğunda rahim içinde olması gerekir, ancak bazı durumlarda gebelik dışarıda da meydana gelebilir. Hastada akut ağrı yoktu ve büyük bir kanama görülmedi. Bu teşhis gözden kaçmış ve kadının karnında kalan yabancı cisim yıllarca bulunduğu yerde kirençlenmiş" 

Daniela'nın çocuklardan biri olan Rosely Almedia şöyle konuştu: "O yaşlıydı ve doktora gitmeyi sevmiyordu. Gerekli taramalar için kullanılan cihazlardan korkuyordu. Ergenlik çağındaki ilk hamileliğinden beri karın ağrılarından şikayetçiydi. Karnının içinde bir bebek hareket ediyormuş gibi hissettiğini ve bazen kendini hasta hissettiğini söylerdi, ancak bunun böyle olduğundan hiç şüphelenmedik."

Benzer bir olay 2013 yılında Kolombiya'da karnında 40 yaşında taştan bir bebek taşıyan 82 yaşındaki bir kadının başına gelmişti. Bir buçuk kiloluk fetüs, ameliyatla alınana kadar onlarca yıl karnında kaldı.