Gündem

Direnişteki Özak Tekstil işçileri EMEP Kongresi'ne katılmak için yola çıktı

23 Aralık 2023 20:54

Urfa'da direnişte olan Özak Tekstil işçileri, yarın Ankara'da yapılacak olan Emek Partisi (EMEP) Kongresi'ne katılmak için yola çıktı. 

Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan yetkili Öz İplik-İş’ten istifa ederek Birleşik Tekstil Dokuma ve Deri İşçileri Sendikası'nda (BİRTEK-SEN) örgütlenmeye başlayan Özak Tekstil işçileri, 27 gündür direnmeye devam ediyor. İşçilerin sendika değiştirmesinin ardından 7 çalışanın işten çıkarılmasıyla başlayan süreçte işçiler arkadaşlarının işten çıkarılmasına tepki göstererek 27 Kasım'da iş bıraktı.

Duvar'dan Fatma Keber'in haberine göre; Emek Partisi (EMEP) Antep Milletvekili Sevda Karaca'nın daveti üzerine bugün 20 kişilik işçi grubu Emek Partisi'nin kongresine katılmak üzere yola çıktı.

İşçiler kongrede konuşacak

Ankara'ya gitmek üzere yola çıkan işçilere Birleşik Tekstil ve Deri İşçileri Sendikası (BİRTEK-SEN) Genel Başkanı Mehmet Türkmen de eşlik etti.

Direnişin devam ettiğini dile getiren Türkmen "Sevda Karaca davette bulundu, 20 arkadaşımız bu kongre için yola çıktı. Bütün işçileri temsilen arkadaşlarımız Ankara'ya gidiyor. İşçiler kongreye katılacak ve orada konuşma yapacaklar. Onun için Ankara'ya gidiyorlar. Pazartesi günü yine direnişe kaldığımız yerden devam edeceğiz" dedi. 

Fabrikanın çalıştığı markanın devreye girerek patronla görüştüğü bilgisini veren Türkmen, "Henüz bir çözüm, anlaşma sağlanmadı. Görüşmeler sürüyor ve direnişimiz devam ediyor" dedi.

"Umutla yola çıktık"

Kongreye katılacak işçilerden Funda Bakış "Bir umut ile yola çıkıyoruz. Aynı zamanda Meclis'e doğru, Ankara'ya doğru gidiyoruz. Ankara'da sesiniz daha iyi duyulur diye gidiyoruz. Orada Meclis üyeleri daha fazla olduğu için öncülük edenler daha fazla olduğu için onları görmekten mutluluk duyuyoruz" diye konuştu.

Bakış, patrona verilen desteğin de farkında olduklarını ve bunun umut kırıcı olduğunu belirterek "Yine de bir umut yola çıktık. İnşallah hayırlısı olur. Güzel haberlerle geri geliriz" ifadelerini kullandı.

Bakış, Sevda Karaca'nın ilk günden beri direnişlerine destek olduğunu anımsattı.

İsmini vermek istemeyen bir işçi de direnişten vazgeçmeyeceklerini vurgulayarak, "Otobüse bindik ve umutla yola devam ediyoruz. Emek Partisi'ne teşekkür ediyoruz. Ve o inançla yola çıktık" dedi.

TIKLAYIN - TBB'den Özak Tekstil işçileri açıklaması: Kamu gücü, işçi ve işveren arasındaki uyuşmazlık, işveren lehine kullanılıyor

TIKLAYIN - BİRTEK-SEN: Özak Tekstil direnişinde 20 gözaltı; EMEP'li vekiller Sevda Karaca ve İskender Bayhan yerde sürüklendi