Çevre

Dipsiz Göl faciasının ardından define aramaya ÇED şartı getirildi

Karar Resmi Gazete'de yayımlandı

28 Kasım 2019 10:09

Dipsiz gölde yaşanan çevre katliamından sonra define arama projelerinin de Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) kriterlerine tabi olması kararlaştırıldı. Yeni yönetmeliğe göre define arama projeleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından incelenecek. Karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Define arama projeleri Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) açısından seçme, eleme kriterine tabi projeler arasına dahil edildi.

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yer alan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın çevresel etki değerlendirmesi yönetmeliğinde değişiklik yapan yönetmeliğine göre define arama projeleri, yönetmelik kapsamında seçme, eleme kriterine tabi olacak.

Yönetmelik hükümlerine göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, bu projeleri, ilgili kriterler çerçevesinde inceleyecek ve değerlendirecek. Gerekli görülmesi halinde bakanlıkça yeterlik verilmiş kurum/kuruluşlardan proje ile ilgili geniş kapsamlı bilgi vermesini, araç gereç sağlamasını, yeterliği kabul edilebilir kuruluşlarca analiz, deney ve ölçümler yapmasını veya yaptırmasını isteyebilecek.