Gündem

Dini nikâhlı eşini zincirle dövüp, tırnaklarını çekerek işkence yapan İlyas Arık tutuklandı!

07 Ekim 2020 22:29

Şanlıurfa'da İlyas Arık adlı kişi, dini nikâhlı eşini 5 gün boyunca odaya kapatıp zincirle döverek işkence yaptı. Komşuların ihbarıyla kurtarılan kadın, yoğun bakım ünitesinde tedaviye alınırken, İlyas Arık, çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliğince 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma ve kasten yaralama' suçundan tutuklandı.

Suriye'deki iç savaşın ardından Türkiye'ye gelen İlyas Arık, dini nikâhlı eşi M.N'i ve 3 çocuğu ile Şanlıurfa'da yaşamaya başladı. İ.A., iddiaya göre bir süre önce oturdukları apartman dairesinin bir odasına kilitlediği eşini, 5 gün boyunca zincirle döverek, kerpetenle tırnaklarını çekti.

3 çocuk annesi kadının çığlıklarını duyan komşularının ihbarıyla eve gelen polis, çilingir yardımıyla girdikleri evde, M.N.'yi yarı çıplak halde ve kanlar içerisinde buldu. Sağlık ekipleri tarafından ambulansla Balıklıgöl Devlet Hastanesi'ne kaldırılan kadının, kafatasında kırıklar ve vücudunda ezikler tespit edildi. Polise verdiği ifadede, 3 çocuğunun bulunduğunu söyleyen kadın, yoğun bakımda tedaviye alındı.

İlyas Arık da çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliğince 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma ve kasten yaralama' suçundan tutuklandı.